Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogofan

Marketing

Real za Iniestu nudi 60 milijuna eura?

Operativci Real Madrida u španjolskim su medijima objavili namjeru da od ljutog rivala Barcelone otkupe Andresa Iniestu. Cijena? Prava sitnica: 60 milijuna eura. Iniesti, djetetu Barcelone, jasno je što mu se sprema ako pristane

Marca i AS, dva najuglednija sportska časopisa u Španjolskoj, plasirala su potencijalnu bombu prijelaznog roka na Pirinejima. Prema njihovim navodima, Real Madrid je spreman platiti 60 milijuna eura odštete za Barceloninog veznog igrača Andresa Iniestu. Iako tekstovi ne sadrže izjave operativnog vrha Reala, Marca je časopis koji je svojevrsni glasnogovornik namjera prvaka. Na kraju teksta veličaju Iniestine kreativne prednosti i naglašavaju da je ovaj reprezentativac tek nedavno napunio 23 godine.

Real je u ovom prijelaznom roku iz Barce već doveo Javiera Saviolu. No, unatoč neospornom talentu, on je stranac. Za razliku od Inieste koji je dijete kluba. Taj bi transfer Katalonce pogodio ravno u srce.

Ponude li zaista tolik novac, Barcelona ga neće moći zadržati. Ipak, Iniesta je u klubu od svoje 12. godine i sigurno se dobro sjeća kakav je status u gradu imao Luis Figo kada je 2000. prešao u Real. Uostalom, tada je imao 17 godina, vjerojatno ga ni on baš nije obožavao.

Joan Laporta, predsjednik Barcelone rekao je kako Anders nije na prodaju, tepajući mu kako je on dio klupskog srca. Ipak, Real je u velikoj kupovinskoj ofenzivi i želje trenera Schustera za sada su vrlo efikasno realizirali u stvarnost.

U igri je velik novac, a Iniesta je svjestan da nije u najužem izboru trenera Rijkaarda. Nije zadovoljan, no je li njegova frustracija tolika da prihvati eventualnu ponudu mrskog rivala? Saznat će se uskoro.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 19.07.2007. u 16:07 sati.