Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Sutra na Svidu gostuju....

Nikola Petković (12:00 sati) čija je knjiga pod nazivom “Uspavanka za mrtve” nedavno predstavljena u riječkoj knjižari Profil megastore .
Nikola Petković rođen je u Rijeci, a filozofiju i komparativnu književnost diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Komparativnu književnost doktorirao u SAD, na University of Texas at Austin. Radio je kao leksikograf, književni kritičar, urednik, voditelj tribina. Objavio tri knjige poezije na hrvatskom jeziku, kratki roman, knjigu eseja te dvojezičnu, englesko-hrvatsku studiju “Srednja Europa: mit, zbilja, utopija”.
Izvanredni je profesor na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci i redoviti kolumnist u Novom listu gdje prati tekuću pjesničku produkciju. Proza i poezija prevođena mu je na nekoliko stranih jezika.
Roman “Uspavanka za mrtve” sastoji se od jedanaest poglavlja gdje autor opisuje kružno putovanje glavnoga lika od Bakra do Bakra. Svaki grad, svako mjesto radnje u sebi nosi boje lokalnoga, a svaka je potraga za mjestom imenovanja ujedno i potraga za identitetom.

A u sutrašnjih aktualnih 45 (10:30 sati) s našom gošćom Arinom Balenović iz udruge Lezbijske organizacije Rijeka- LORI razgovoramo o homofobiji u Hrvatskoj, postoji li ona i u kojoj mjeri. Iz nedavno održanoga Gay pridea u Zagrebu vidljivo je kako dio građana Hrvatske još nije spremno prihvatiti i tolerirati (ne)heteroseksualno seksualno oprjedjeljenje. Je li razlog tome katoličko patrijarhalno hrvatsko društvo ili nešto drugo, reći će nam naša gošća.

Post je objavljen 19.07.2007. u 13:01 sati.