Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hanzo

Marketing

Zanimljivosti i nepoznanice o ninjama

- Ninje su doprinijeli značajnim zaslugama u vraćanju mira u provinciji znanoj kao Yamato (današnji okrug Osaka) za cara Jimmu, te također u potiskivanju barbara - koji su kasnije bili poznati kao Ainu.
- Ninje su podigli vojsku kao znak lojalnosti Sjevernom okrugu Yoshino (1331 - 33). Spojili su vojske Nawe, Kusonoki-a, Kitabake (1334 - 35)
- Ninje su unijeli pomutnju u ovjsku Ashikaga (1478-88)
- Spojili su vojsku Sekita i otjerali vojsku Hosokawa Takuni-a pod zapovjedništvom šoguna Ashikage (1504 - 20)
- U to vrijeme, ninje nisu imali posebne škole kao Koga ili Iga ryu, te su se razlikovali samo po imenima mjesta u kojima su živjeli. Ninje koji su živjeli i u Koga i u Iga provinciji bili su rojalisti. Ipak, kad je Ashikaga Yoshitane poslao svoje trupe u okrug Omi da, Koga ninje su stali na stranu Yoshitane dok Iga ninje nisu, što je izazvalo neslaganje među ninjama Koge i Ige.
- Iga ninje su surađivlai sa Rojalističkom vojskom (1854 - 59), te su se pridružili odjeljenju dvorskih stražara i uzrokovali su nevolje Shi9nsengumo ili stranki tjelohranitelja Tokugawa vlasti koja je bila organizirana u zadnjim danima šogunata.
- 1863, neki ninje su se pridružili Tanchugumi ili grupi ekstremista na čijem čelu su bili Yoshimura Torato, Fujimoto Tesseki i ostali koji su pokušavali svrgnuti Tokugawa šogunat. Podigli su oružje ali bez učinka te je mnogo njih ubijeno.
- Ninje su se razlikovali na bojnom polju protiv Tokugawa vlasti. U bitci Toba Fushimi, u kojoj su se borili Rojalisti I Lojalisti Tokugawa šogunata netom nakon dekreta u povratku kraljevskog zakona 1886, ninje su se pridružili rojalistima, te su se pritom istaknuli.

Post je objavljen 18.07.2007. u 11:29 sati.