Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrelmovieworld

Marketing

Child's Play (1988)

Trailer
Režija: Tom Holland
Scenarij: Don Mancini, Tom Holland, John Lafia
Uloge: Catherine Hicks,Chris Sarandon,Alex Vincent,Brad Dourif,Dinah Manoff...
Žanar: Horror,Triller
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Nakon što vidi reklamu na tv-u o tzv. "dobrom" lutku imenom "Chucky", 6-godišnji dječak Andy Barclay zamoli svoju samohranu majku Karen da mu ga kupi za rođendan. No kako im je život težak, a lutka dođe gotovo 100$, majka mu ne uspije kupiti "dobru" lutku zbog previsoke cijene. No nakon završetka posla, Karen slučajno pronalazi beskućnika koju tu istu lutku prodaje za 30$ te ju isti trenutak kupi. Nakon što mu lutka pokloni za rođendan, Andy se odmah zbliži s njim. Lutak se na prvi pogled čini izvrsnim- može izgovoriti više rečenica i micati cijelo tijelo, a i sam je jako zanimljiv i druželjubiv. Ili možda nije? Uskoro se dogodi par ubojstava, a kako Andy se nađe na poprištu svih zločina policija ga odvede u ludnicu smatrajući da je on ubojica. Andy tvrdi da je zapravo lutak "Chucky" živ i da je on zapravo kriv za sva ubojstva.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Prvi i vjerojatno najbolji dio priče o lutku ubojci Chuckyu. Film je odlično režirao Tom Holland(redatelj odličnog Fright Nighta i scenarist Psycho II). A za dobru,dosta orginalnu ,zabavnu priču i scenarij zaslužan je večinom Don Mancini(napisao je priču i scenarij za nastavke ,i zadnji dio serijala režirao , osim toga napiso priču za jednu epizodu "Tales from the Crypt" , no on je poznat po tome da je samo radio na ovom serijalu).Chucky je jedan od najbljih horror negativaca uz Freddya i Jasona ,po meni. Njegov izgleda je fora i pomalo strašan, njegovi komentari su smješni , načini ubijanja zabavni i orginalni (poput ubojstva voodu lutkom u filmu). Sam film je slasher , no nije kao My bloody valentine, Friday the 13th i Halloween(nemamo napaljene teenove, neko posebno mjesto gdje se događaju killovi i ostale formulu koje vrjede za slashere), film je osvježavajuč slasher sa malo drukčijom pričom i tempom tipa recimo Scream(orginal) i Nightmare on elm street serijal. Gluma mi nije bila loša. Catherine Hicks i Chris Sarandon su obavili dobar posao, Alex Vincent nije bio loš za klinca u horror filmu i Brad Dourif , pa on ne glumi no daje odličan glas Chuckyu. Specijalni efekti su dobri za svoje vrjeme .

Child's play je orginalan i zabavan slasher, sa fora killovima,dobrim negativcem, dobrom glumom i odličnom režijom. Preporučujem svakom horror fanu da pogleda film ako nije.
Ocjena 5/5


Post je objavljen 18.07.2007. u 10:09 sati.