Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cryingplanet

Marketing

Hladno

Krajem srpnja 20 stupnjeva hladnije?

ZAGREB - Oblaci, kiša, grmljavina i do 20 stupnjeva niže temperature - vrijeme je koje bi trebalo zahvatiti Zagreb i veći dio Hrvatske krajem srpnja i tako barem na kraće razdoblje olakšati pakleno ljeto kakvo se u Hrvatskoj ne pamti, kažu meteorolozi, od 1950. godine.

Prema prognozama američke privatne meteorološke kompanije accuweather.com koja pruža dugoročne prognoze za cijeli svijet, od 27. srpnja trebalo bi nastupiti veliko zahlađenje, a kiša i vjetar trebali bi poremetiti godišnje odmore i inače ugodan boravak na obali.

Djelomično sunčan dan s oko 27 stupnjeva Celzijevih sljedeći petak u noći, 27. srpnja, prema prognozama accuweather.com, zamijenit će oblaci i kiša, a temperature bi se trebale rapidno spustiti na prosječnih 15 stupnjeva. Sve do kraja srpnja temperature bi se, prema tim predviđanjima, prosječno trebale kretati između 13 i 21.

Slično bi trebalo biti do zadnjeg dana srpnja kad bi se najniža dnevna temperatura mogla spustiti i do 8 stupnjeva, a najhladnija noć očekuje se u nedjelju, 29. srpnja, kad bi se uz kišu i lagani povjetarac temperature mogle kretati od 10 do 12 stupnjeva.

Prema toj američkoj prognozi, neuobičajeno visoke temperature trebale bi se za desetak stupnjeva sniziti već krajem ovog tjedna. Prema riječima glavnog meteorologa američke meteorološke tvrtke Jima Andrewsa, internacionalna prognoza za sljedećih 15 dana izrađuje se u potpunosti kompjutorski, no moguća su određena odstupanja.

- Dugoročna prognoza za sljedećih 15 dana u meteorološkom je smislu prognoza ‘daleke’ budućnosti jer nije moguće izraditi perfektan model atmosfere na kojem bi se mogla dati 100 posto točna predviđanja - upozorio je Andrews.

No, dodao je, accuweather.com usluge pruža brojnim američkim i svjetskim medijima, a prognoze izrađuju i za američku vladu, za potrebe javnog prijevoza te druge javne institucije.

jutarnji.hr


Nadam se da će mi se želja ovog ljeta ispuniti, a ovi je prognoziraju. U zadnje vrijeme mi sve ide po planu, izgleda da će i vrijeme krenuti u smjeru u koji ja želim da ide smijeh
Danas je u Splitu katastrofa, samo čujem sirene hitne i helići svako malo dolaze na bolnički heliodrom. Pa ljudi stojte kući!

Post je objavljen 17.07.2007. u 18:40 sati.