Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travaivi

Marketing

Još nešto o Marihuani (opet xD)

Dakle citiram: "Od svih ilegalnih droga i u nas i u svijetu marihuana se svakako daleko jajviše upotrebljava. One je zaista BLAGA i NAJMANJE štetna od svih do sada poznatih ovisnosti."

Nastojanja da se dokaže štetnost marihuane:
Dakle, za zloupotrebu marihuane se već desetljećima lansiraju razne teze koje "dokazuju" njezinu višestruku štetnost za zdravlje. Ali čak ni one među znanstvenim krugovima najviše navođenje tvrdnje o tome kako dugotrajna višegodišnja upotreba hašiša i marihuane dovodi do pada imuniteta organizma, do finih moždanih oštećenja, do hormonskih poremećaja i u muškaraca i u žena, do pojave tzv. amotivacionog sindroma ili svojevrsne lijene bezvoljnosti kao posljedice korničnog pušenja marihuane, nisu prošle donji prag dostatne znanstvene utemeljenosti da bi se mogle sa sigurnošću tvrditi!!!!

Marihuani se tendenciozno već nekoliko desetljeća pokušava dokazati štetnost, no za sada su ta nastojanja bez značajnih rezultata, čak i kod skupine kroničnih višegodišnjih pušača, a kamoli da bi bilo koja od postavki o štetnosti marihuane bila znanstveno održiva kod njezinih eksperimentalnih i rekreativnih konzumanata!

Također, marihuana se puši rijetko, možda 2-3 cigarete marihuane na dan (računajući na to da travu možete nabaviti svakodnevno), što je neusporedivo manje od rutinske dnevne doze pušača duhana koja iznosi kutiju ili 20 cigareta na dan!
Jedino nedvojbeno dokazan štetan učinak marihuane je to da dugotrajna uporaba marihuane stvara rizik nastanka karcinoma na plučima, ALI u svjetlu gore navedene činjenice možemo reći da je rizik za oboljeti od karcinoma pluča čak kod kroničnih pušača marihuane deset puta manji nego kod pušača cigareta. Kod povremenih pušača marihuane taj rizik je nizračunjiv i zanemarivo mali!!!

Post je objavljen 17.07.2007. u 13:38 sati.