Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Nove stranice Udruge PING

ping

Udruga PING je neprofitna udruga građana koju je osnovalo nekoliko računalnih entuzijasta koji su pomoću javne frekvencije (2.4 GHz), i opreme koja to omogućava, 20. ožujka 2005. godine donošenjem statuta Udruge i postavljanjem opreme razvili bežičnu mrežu na području općine Pitomača i šire.
Neprofitno znači da smo registrirani kao nevladina, neprofitna udruga, odnosno sva sredstva koja dobijemo ili skupimo, trošimo na unapređivanje naše mreže, ili lajički rečeno nitko na temelju mreže ne može profitirati ili izvući nekakvu novčanu korist. Entuzijastički znači da ako sami nešto ne napravimo, neće to ni biti učinjeno, a da sve radimo iz zabave a ne nekih drugih motiva. Također znači da bi i svi ostali članovi udruge trebali ponešto napraviti...
Kao i mnogobrojne druge wireless udruge u Hrvatskoj, ideja je iskoristiti pristupačnu bežičnu tehnologiju kako bi razvili lokalnu bežičnu mrežnu infrastrukturu u Pitomači i okolici, s tendencijom rasta na ostale gradove. Mreža radi u nelicencirajučem frekventnom području (ne krši Zakon RH ni u kojem stavku) i u potpunosti neovisna o davateljima internet usluga. Takva mreža ima mogućnost razmjene podataka unutar mreže brzinama mnogostruko većima od brzina kojima se spajate na internet, odnosno brže i od najbržeg ADSL-a.
Putem PING bežične mreže članovi mogu razmjenjivati podatke, komunicirati na različite načine, učiti jedni od drugih iako se ne nalaze fizički na istoj lokaciji, pokretati servise koji se njima sviđaju, prenositi glas i slike, igrati igre, razmjenjivati poruke i još puno toga. Mreža već sadrži mnoge servise kao što su Chat, game serveri, internet veza... Sve to a i činjenica da se broj članova povećava iz dana u dan (PING trenutno ima 118 članova spojenih na 7 AP-a) daje nam volju i motiv da se i dalje širimo i razvijamo kako bi mogli naše članstvo ponuditi to većem broju korisnika. Pozivamo sve zainteresirane da nam se obrate ukoliko žele biti član udruge ili sudjelovati u razvoju, jer mreža je otvorenog tipa i pristup je omogućen svima koji su zainteresirani.
Udruga PING nije ISP, odnosno internet poslužitelj, već samostalna bežična računalna mreža. Pristup internetu postoji i mogu ga koristiti svi članovi udruge. Više o internetu.
Udruga PING ima i vlastite interne stranice, koje su vidljive samo članovima udruge i na kojima su prikazane informacije vezane uz sam rad mreže, veze na internet, game servera (tko sve trenutno igra), vijesti vezane uz rad udruge i druge korisne informacije.

ping


Članom udruge PING može postati svaki građanin (fizičke i pravne osobe) koji ima optičku vidljivost sa nekom od pristupnih točki udaljenosti i do 5km, opremu potrebnu za spajanje i koji je pročitao i prihvaća statut i pravilnik udruženja udruge PING. Samim povezivanjem, potpisivanjem pristupnice i uplaćivanjem članarine i pristupnine korisnik postaje punopravni član udruge PING.
Upisnina se plača jednokratno prilikom pristupanja udruzi i iznosi 50.00 kn, a članarina iznosi 25.00 kn mjesečno, a plača se za trećinu (100.00 kn za 4 mjeseca) ili cijelu godinu (300.00 kn) i plača se unaprijed. Sva plaćanja se obavljaju putem opće uplatnice na žiro račun udruge ping ili osobno.
Prvi korak je kontakt sa administratorom pristupne točke u vašem kraju, no poželjno je provjeriti da li poznajete neke članove udruge i malo se informirajte kod njih. Pogledajte listu pristupnih točki (AP) i kartu pokrivenosti, te kontaktirajte kontakt osobu za točku najbližu vama za koju imate optičku vidljivost.
Nakon toga, u dogovoru sa administratorom kupujete određenu opremu (ako je potrebno) i povezujete se na mrežu.
Prije bilo kakve kupnje opreme bilo bi dobro testirati vašu lokaciju jer teško je predvidjeti kakav će signal biti, čak i ako nemate optčiku vidljivost s točkom moguće je da će signal biti bolji od nekoga tko ju ima. Uglavnom, u wireless-u je sve moguće, stoga prvi korak je kontaktiranje administratora točke.
PING

Post je objavljen 17.07.2007. u 09:42 sati.