Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Na jesen javna rasprava o projektu urbanističkog uređenja

Proteklog je tjedna Komisija za urbanizam Poglavarstva općine Pitomača dobila na uvid prve radne skice urbanističkog uređenja Pitomače, a nakon rasprave o pojedinim urbanističkim prijedlozima, članovi tog stručnog tijela obišli su sve lokacije koje su predviđene za urbanistička uređenja u ovoj godini. Očekuje se da će do rujna ove godine biti izrađeni kompletni projekti urbanističkog uređenja Pitomače, a nakon toga uslijedit će o njima i javna rasprava.

- Mislim da ćemo donošenjem projekta urbanističkog uređenja Pitomače moći u buduće kvalitetno raspolagati javnim prostorom, a što je i jedna od osnovnih zadaća jedinica lokalne samouprave. Uz to, završen je i natječaj za izbor izvođača radova za izgradnju mješovitog sustava kanalizacije u dijelu Pitomače i očekuje se da će do kraja ovog mjeseca biti i sklopljen ugovor s izvođačem radova, a ove jeseni bit će izvedeni i radovi na izgradnji dijela kanalizacijske mreže u Pitomači. U našim programima razvoja komunalne infrastrukture, osobito je značajna i izgradnja nogostupa do kraja Gajeve ulice, odnosno do skoro samog ulaza u naselje Stari Gradac. Sigurno je da će do početka nove školske godine izgradnja tog nogostupa biti u potpunosti završena, kako djeca više ne bi morali hodati po kolniku asfaltne ceste, što je velika opasnost za njihov odlazak u školu i povratak kući - ističe Rajko Stilinović, član Općinskog poglavarstva Pitomače, zadužen za urbanizam, komunalnu infrastrukturu i gospodarstvo, dodajući kako će radovi na izgradnji kanalizacijske mreže stajati oko 1,4 milijuna kuna, a sanacije nogostupa i uređenja biciklističke staze u Gajevoj ulici oko milijun kuna, te kako su za te namjene osigurana sredstva u općinskom proračunu za ovu i sljedeću godinu.

inzinjeri za ceste


U Komisiji za urbanizam zadovoljni su i izborom izvođača radova za asfaltiranje neasfaltiranih ulica na području Pitomače, s obzirom da se taj program pripremao već nekoliko godina, ali se dosad nije uspio realizirati. Izvođač tih rodova sada je ponudio poček od tri godine za naplatu tih radova, što je općini Pitomača omogućilo da u svom proračunu osigura potreban priljev sredstava za tu namjenu. - Budući da smo u općini poboljšanjem rada osnovali dva nova upravna odjela, mi sada imamo stručne djelatnike za sve te poslove, pa tako o prometnoj infrastrukturi brine inženjer prometa, koji se intenzivno bavi tim poslom i već je snimljeno kompletno stanje prometnica na području Pitomače. Radi se o asfaltiranju oko 10.000 četvornih metara neasfaltiranih cesta te oko 1000 četvornih metara nogostupa, što će u bitnome pridonijeti sigurnosti prometa i kvaliteti života u Pitomači, naglašava Stilinović, uz uvjerenje kako će svi spomenuti programi biti realizirani do jeseni ove godine.

M. B.
Virovitički list

Post je objavljen 17.07.2007. u 09:06 sati.