Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Sportske igre mladih

Pitomača je u subotu bila domaćin županijskog natjecanja Sportskih igra mladih za 2007. godinu, koje se odvija pod geslom «Živimo život bez droge jer droga uzima život». Igre su predviđene u tri dobne skupine, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a mladi sportaši natjecali su se u četiri različita sporta. Pitomača je bila domaćin sudionicima igara u malom nogometu na igralištu NK «Pitomača» i stolnom tenisu u dvorani malih sportova, Križnica je ugostila sudionike turnira u odbojci na pijesku, a Grabrovnica teniskog turnira. Izostalo je jedino predviđeno natjecanje u uličnoj košarci zbog nedolaska sudionika. Inače za sudjelovanje na županijskoj razini ovih igara zaprimljene su 53 prijave, što za pojedinačne, što za ekipne sportove. Pobjednici županijske razine natjecanja osigurali su nastup na regionalnoj završnici koja je na rasporedu iduće srijede u Bjelovaru. Najuspješniji regionalci u srazu naše, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije putuju na finale igara u Split.
Pitomača.hr

Ovogodišnje 11.Sportske igre mladih,započele su svečanim otvaranjem 21. lipnja u Vinkovcima.Prijavljene ekipe iz cijele Hrvatske dva će se mjeseca natjecati u 11 ekipnih i pojedinačnih spotova. Natjecanja će se održavati na tri nivoa: županijskom, regionalnom i završnicama u četiri smjene najboljih ekipa u Splitu. Svečano zatvaranje Igara bit će se u Splitu 14. rujna. Cijelo ljeto, svake subote od 7. lipnja do 22. rujna ujutro na Drugom programu HTV-a mogu se pratiti sva zbivanja na Igrama.Natjecateljski sportovi su: mali nogomet, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, vaterpolo, ulična košarka, tenis, stolni tenis, šah i badminton i graničar.Sportske igre mladih pružaju priliku svim osnovcima i srednjoškolcima da tijekom ljeta, kada nisu organizirani kroz školski sustav, postanu dijelom jednog velikog programa koji svojim pozitivnim ozračjem, ali i vrhunski organiziranim sadržajima, pomaže djeci i mladeži u razvoju samopouzdanja te poštivanja drugih. Edukativni sadržaji protkani su kroz sve aktivnosti, a prezentiraju se kao moderna i aktualna poruka mladih mladima.
Sa preko trideset tisuća korisnika godišnje Sportske igre mladih najveći je nevladin društveni program u republici Hrvatskoj.

igre




Post je objavljen 16.07.2007. u 10:57 sati.