Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Promocija brošure Dvori s pogledom

U srijedu, 04 srpanja je, pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića, unutar zidina srednjevjekovnog utvrđenog grada Medvedgrada, ponad Zagreba održana svečana promocija nove image brošure Hrvatske turističke zajednice – “Dvori s pogledom".
U svrhu uočljivoti, prepoznatljivosti i pamtljivosti, turistički klaster Središnja Hrvatska, gradi svoj image s ciljem da postane kontinentalni brand. Stoga je i HTZ usmjerila nastojanja ka promociji kontinentalnih regija i poduprla ovaj stožerni proizvod.
Ovo je prva publikacija koja cjelovito, sustavno i na nov način predstavlja regiju Središnja Hrvatska. Osim kratkog predstavljanja osam županija koje čine ovu regiju, čitava brošura je sinteza regije, njene prirodne i kulturne baštine.Građa je izložena na 120 stranica u boji. Izlazi na osam jezika : hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, češkom, mađarskom i slovenskom. Koncepcija projekta djelo je Milana Sivačkog.
Brošuru je promovirao direktor Hrvatske turističke zajednice mr. Niko Bulić, a kroz prigodni program vodili su glumci Vid Balog i Vili Matula. Prekrasnu večer na Medvedgradu uljepšali su svojim nastupom : etno glazbenici : Lidija Bajuk, Teta Liza i Andrija Maronić, Miroslav Evačić i prijatelji, zatim gudački kvartet Rucner, operna pjevačica Lidija Horvat – Dunjko, glazbeni sastav Kraljevi ulice, gajdaš Stjepan Večković i kantautor Ivica Kiš.
Prije i nakon programa uzvanici su obišli izložbene stolove županija Središnje Hrvatske, gdje su se krijepili za tu prigodu pripravljenim jelima i pićima.
cugi cugi
Na izložbenom prostoru Koprivničko-križevačke županije dominirao je “Uskršnji stol” koji su uredili Josip Cugovčan iz Podravskih Sesveta i Katarina Vrban iz Koprivničkog Ivanca. Stol bogato urešen Ivanečkim vezom i tradicijskim stolnjacima i nadstolnjacima iz Podravskih Sesveta bio je pun delicija pivnice “Kraluš”, tradicijski oslikanim jajima Josipa Cugovčana, didaktičkim igračkama obrta Zvrk, Edite i Tihomira Želimorskog iz Koprivnice te paletom ručno oslikanih bočica s voćnim rakijama u obliku srca, Katarine Đorđević iz Koprivnice (obrt Tepka).
Prostorom je dominiralo veliko Uskršnje jaje koje je izazvalo veliki interes gostiju. Apsolutnu pažnju medija privukao je naivni slikar Mijo Jaković iz Molvi koji je predstavio neke od svojih radova, a goste je upoznao sa slikanjem na staklu.
Oko prigodnog šanka Ivana Korena iz Kloštra Podravskog cijelu večer bilo je vrlo živo. Brojni su gosti popili čašicu Županovog, ali i ostalih kvalitetnih vina Ivana Korena.

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije

Post je objavljen 13.07.2007. u 23:39 sati.