Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dagoberhr

Marketing

Đed Međed

Đed Međed iznad, ponad te poviše svega volio je disko ples. O tome kasnije. A znamo da je sve relativno, pa i vrijeme. I kasnije. I eto, odma došlo doba, al ne da se rastajemo, već ono 'kasnije', pa ćmo malo o Đedu i disko plesu. Đed Međed rodio se u nacionalnom parku Plitvice. Kao najmlađi od sedam Međeda. Iz tog očitog razloga nadjenuli su mu ime Đed. Kome to nije očit razlog, nabijem ga. Dakle, da sumiramo: Đed Međed i disko ples. Iz početka, kao vrlo mali, Đed je otkrio afinitiet (ili afimitet, kako je to on govorio) prema artističkim vještinama. Jes, tako je, obožavo je cirkus. Sa sedamnes godina napustio je okrilje krila svoje majke te oca, poljubio udžerični prag, zadnji put opleo psa kolcem po rebrima i jednom po kičmi, zadnji put napio se u bircuzu "Osmoguzi Irvas", zadnji put se potuko, zadnji put završio u pritvoru, zadnji put je reko Đevđelu Dikobrazu-Mošnji da mu je to zadnji put da mu je pojebo curu i da mu to zadnji put govori. Onda je sjeo na motor marke APN, model dvanajstica, onaj sa blatobranima, digo se na zadnjaka i otperjo za cirkusom.

U cirkusu je prvo imo funkciju blatobrana. Bio otpo blatobran sa jedne prikolce pa su Đeda Međeda prišarafli namjesto njega. Kasnije, kak mu je popularnost rasla, dali su mu da dresira kitopsine. Što je ubrzo propalo zbog jedne psine koju su kitopsine, inače vrlo inteligentni morski sisavci, jednom priredili publici, pa su jih morali zaklat (publiku), a Đed je osto bez posla.

Nakon dresure kitopsina, svi su skužli da se Đed preziva Međed, pa rekli - koji kurac, dajte mu Međeda na dresuru! I tak je i bilo. Đed Međed dobio je svog međeda te ga počeo dresirat. Prvo što ga je naučjo bilo je to da mu donosi novne kad ji poštar ostavi pred njegovim cirkuskim bungalovom. Međedov međed obavljao je to besprijekorno. Dok jednom Međed nije prekorio međeda što mu se posro u jastuk i ćušno ga zauvo, a ovaj izletio van onaki unezvjeren (doduše, i bio je zvijer) i u tom svojem ludilu pojo poštara i komad vodovoda. Zbog tog nemila događaja, Đed se zamislio oko međeda. Zaključio je da mu je potreban ples, jer kako su mu rekli u Domu za Blese, đe je bijo pohađo tečaj za šiljenje vranaca - ples opušta. O-puš-ta. Op! U šta? O, pušt, a? Opu... Šta?

Enivej, počeo je Međed međeda učt plesat. Prvo latinoameričke plesove, ondak akrobacki rokenrol s padobranima, a da bi na kraju završli na disko plesu s bakljama, koji je međedu, tako je Međed zaključio, najviše odgovaro. Poslje svakog treninga disko plesanja, međed je bijo pitom i razborit. Kakva luda kombinacija, a? Pitom i razborit. Pih.

-"EJ KOMŠO; AJ VIĐET ŠTO MI JE GRIZLI RAZBORIT!"
-"MA NEMEREM, IMAM TU JEDNU LUCIDNU ANAKONDU!"

I kak to već dalje ide. Jebo taki esej. Jebo? Jebo. Nea veze, ajmo dalje. Da.


S vremenom su Međed i međed počeli izlazt u disko, a kasnije i međed sam, jer se Međedu nije išlo. I jope s vremenom, ljudi su počeli primjećivat međeda kak pleše po diskotekama u gradu te se počeli pitat, čiji je to međed što tak dobro pleše? Odma zatim, Međed i njegov međed postali su poznati, takorekuć preko noći, a njihova se financijska situacija (sitevacija) stubokom promjenla i to na bolje. Od para zarađenih plesom, Đed Međed opremjo si je studijo, te je stidljivo, ali predano počeo producirat plesnu elektronsku glazbu. Za godnu dana imo je hit! Imo je jebeni čart-brejker, čart-toper i čarter letove privatnim avijonom đe god oće. Naslov Međedova prvog hita bio je pomalo samodopadan i jednostavno pamtljiv: Đed-Međed. Stvar je pomela plesne podije širom države, a i šire. Otad je prošlo deset godina, a Đed Međed i dalje djeluje na underground elektro sceni svojim uvijek osvježavajućim i zadivljujuće avangardnim biserima moderne plesne glazbe. Kao jedan od lučonoša, olitiga pijonira tehno glazbe, Đed Međed je nezaobilazno gradivo za svakog ozbiljnijeg konzumenta te vrste glazbenog izričaja. Iz tog razloga, kao privitak ezsayu donosimo vam u MP3 formatu prvi megahit Đeda Međeda: Đed Međed. Uživajte.

J.R.S.
P.R.S.Š.T.
U.V.

Post je objavljen 13.07.2007. u 13:05 sati.