Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

Lejli automobil Danijelu novac

Pobjedom "Nove zvijezde" Lejle Hot, koja je, sa numerom "Suza stihova", uspjela da zasjeni starije i iskusnije izvođače, završene su trinaeste "Sunčane skale". Ovim trijumfom kao autor se dokazao i Danijel Alibabić, član grupe "No Name" koji potpisuje muziku i tekst, dok je aranžman radio Ognjen Cvekić. Lejla je od članova žirija dobila ukupno 76 poena, što joj je bilo dovoljno da se okiti još jednom Zlatnom sirenom. Autor pobjedničke kompozicije dobija 10.000 eura i automobil marke "ford". Kako smo saznali, Danijel i Lejla će podijeliti nagradu, pa će on uzeti novac, a pjevačica automobil. Ipak ni u finalnoj večeri, i pored ovacija i navijanja publike na Kanli kuli, Lejla od onih koji su glasali putem telefona nije dobila nijedan bod.
- Ja ne kupujem kredite strinama i tetkama da bi glasale za mene. Publika na Kanli kuli me je podržala - izjavila je za "Vijesti" Lejla ne želeći da otkrije šta se desilo na sceni kada je Danijel preko njenog i njegovog lica navukao masku. Prošlogodišnji drugoplasirani Martin Vučić i prekjuče se morao zadovoljiti istim plasmanom. On je iz publike pratio glasanje, ali je, očigledno nezadovoljan plasmanom, odmah nakon preuzimanja nagrade napustio Kanli kulu. Treće mjesto sa Ivanom Banfić podijelio je miljenik publike na Kanli kuli i onih koji su glasali pozivom i SMS-om, Bojan Delić. Ivani je ovo četvrto učešće na "Skalama" u takmičarskom dijelu i ujedno četvrta nagrada. Takve uspjehe Ivana ne postiže na festivalima u Hrvatskoj.
- Pa da, oni i nemaju nagrade tipa auto - prokomentarisala je Ivana. Pjesmu "Kao cvijet iz kamena" objavila je na albumu koji je izašao krajem prošle godine. Ipak i pored propozicija da "pjesma ne smije biti prethodno izvođena i objavljena" odlučila je da nastupi sa tom numerom.
- Ova pjesma ima mediteranskog šmeka, baš mi je "legla" i glupo mi je bilo da pored nje radim neku novu - istakla je Ivana.
Jedan od favorita uoči festivala, Boris Režak ovoga puta bio je četvrti, a najprijatnije iznenađenje priredio je petoplasirani italijanski predstavnik Massimo Bertacci. Najpoznatije ime ovog festivala Nenad Knežević Knez završio je na šestom mjestu, a iza njega su Jelena Kažanegra (favorit crnogorskih članova žirija), "Arensi bend" i Mari Mari. Željko Vasić nije ostao do kraja glasanja. Vidno iznerviran, napustio je Kanli kulu nezadovoljan poenima koje je do tada dobijao za, kako tvrdi,"najbolju pjesmu do sada".
Aleksandra Perović koja je 2003. bila posljednja sa ukupno osvojenih nula poena, popravila se za jednu "skalu". Njena "Talija" osvojila je 24 poena i pretposljednje mjesto, dok je posljednje pripalo Italijanki Betty Belle.
Za razliku od prethodnih, kada je ulaznica za prvu i treću noć koštala 15 eura, a samo za "Nove zvijezde" 10, ove godine cijene karata su bile niže - za sve tri noći trebalo je izdbojiti po deset eura. Takođe u odnosu na prethodne Skale, kada se na "Pjesmi ljeta" jedva nalazilo mjesto u publici, ovoga puta nije bilo toliko gužve, iako je na jednom dijelu gledališta proširena scena.

PRVA PJESMA LEJLI, DRUGA EMINI

- Kada smo počeli sami da komponujemo, mnogi su to zlurado komentarisali. Drago mi je što smo osvojili Ńduplu krunu", ali najviše bih volio da sam u tom trenutku mogao da vidim lica tih osoba - rekao je za "Vijesti" Danijel Alibabić, autor pobjedničke kompozicije.
Ko ti je od kolegao čestitao osim članova benda ŃNo Name" koji su preksinoć bili uz tebe?
- Odmah su mi čestitali Milena Vučić i Bojan Delić.
Ti kao da si predosjetio sve što će se desiti u kući ,,Velikog brata", pa si napisao pjesmu ŃSuza stihova".
- Radnja pjesme se totalno poklopila sa stvarnom pričom. Jedino mi nije jasno zašto nije dobila poene publike.
Šta misliš, hoće li sada pjevači tražiti da im radiš pjesme?
- Volim da pišem tekstove i to je moj fah. Ovo je prva pjesma za koju sam ja radio muziku i htio sam da je otpjeva Lejla. Što se tiče ostalih muzičara, vidjećemo. I prije nego što sam osvajao nagrade govorio sam da ne bih mogao svakome da radim pjesmu. Ostajem pri toj izjavi, jer ipak, nije sve u novcu.
Prvu si napisao Lejli, a drugu Emini. Hoće li je i ona otpjevati na ,,Skalama"?
- S obirom na to da sam ove godine pobijedio, ne bi bilo u redu da i sljedeće godine to uradim. Možda sa Eminom odem na neki drugi festival.

Image Hosted by ImageShack.us


PODGORICA, “BUDA BAR”

Kad Đani u Crnu Goru pođe...


Pobjednik VIP serijala realiti šoua "Veliki brat" Saša Ćurčić boravio je nedavno u Podgorici. Tom prilikom popularni Đani susreo se sa bivšim sustanarom Danijelom Alibabić. Susret je bio toliko srdačan da su se prisutni morali malo udaljiti ne bi li se dva drugara mogla pozdraviti. Naime, Đani je mladog “nonejmovca” zagrlio, podigao od zemlje i zavrteo kao da, u najmanju ruku, u naručju drži neko detence. Druženje su nastavili u separeu a pobjednik velikog brata, koji je u Podgoricu došao sam, naručio je najskuplji šampanjac, natočio čaše svima i nazdravio. Pobjedi u “Velikom bratu” vjerovatno. Ima se, troši se!



Post je objavljen 13.07.2007. u 11:15 sati.