Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

MVKO Remete

Kao što smo najavili, na ovim stranicama predstavljat ćemo naše molitvene vijence, njihove Marije i Marte, aktivnosti itd. Zato nam šaljite podatke, izvještaje i obavezno slike.

Image Hosted by ImageShack.us

Jedan od najaktivnijih "živih" vijenaca svakako je molitveni vijenac u našim zagrebačkim Remetama. Osnovan je prije sedam godina kao treći molitveni vijenac grada Zagreba. Zato je dogovoreno, da se zajednička sveta misa slavi svakog trećeg datuma u mjesecu u svetištu Majke Božje Remetske. Duhovni voditelj vijenca je otac Đuro Filipović, karmelićanin. U međuvremenu broj molitelja se značajno povećao, pa sada u Remetama imamo već osam molitvenih vijenaca. To je plod marljivog rada i molitava p. Đure i njegovih bliskih suradnica i suradnika "Marija, Marti i Josipa", a to su imenom Nada, Sandra, Jelena, Darko, Silva, Maja i Davorka.

Image Hosted by ImageShack.us

Za remetske molitvene vijence mole sestre karmelićanke iz Brezovice. Svake godine na blagdan Karmelske Gospe, jedna od voditeljica, gospođa Nada Mustapić, posjeti sestre i čestita im njihov blagdan i zahvali za molitve u ime svih molitelja. Prošle godine slavili su svoju mjesečnu misu u srpnju upravo na blagdan Karmelske Gospe u njihovom samostanu zajedno sa sestrama. To je bio nezaboravan doživljaj. Predokus neba!

Odaziv na zajedničku svetu misu je dobar. Otac Đuro svaki put održi i propovijed, a poslije mise i 15-minutno klanjanje euharistijskom Isusu.

Kako održavaju svoje zajedništvo? Osim što mole jedni za druge, oni se druže, posjećuju, nazivaju telefonom, slave vjenčanja, rođenja, imendan svog duhovnog voditelja oca Đure. Ako je netko bolestan, zajednički kupe neki poklon kao znak pažnje i posjete ga. Osim toga, na poticaj oca Đure krenuli su na zajednička hodočašća. Prvo takvo hodočašće bilo je 3. listopada 2004.g. u Krašić, na samu godišnjicu proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca. Zatim su jednu od svojih zajedničkih misa umjesto u Remetama slavili u Lepoglavi. To hodočašće nazvali su "Lepoglava - stopama našeg blaženika". Uz hodočašće u Lepoglavu obično se svrati i u Belec, u župnu crkvu Majke Božje Snježne, Crkva je barokni dragulj, oslikana prelijepim slikama pavlina Ivana Rangera. A na povratku iz Krašića slijedi posjet ili cistercitima u Jastrebarsko ili sestrama bazilijankana ili drugim znamenitostima Žumberka.

Na ta hodočašća poželjeli su ići i drugi molitveni vijenci, pa je i za njih, uz odobrenje oca Đure, počela organizacija hodočašća. Voditelj i organizator je gospođa Nada Mustapić, pa se zainteresirani vijenci i župe mogu njoj javiti na mob. 098/9223-264.

Image Hosted by ImageShack.us

A ovu štolu sa izvezenim slovima MVKO (Molitveni vijenac Kraljice obitelji) dali su izraditi molitelji svom dragom ocu Đuri za imendan.

Post je objavljen 12.07.2007. u 09:33 sati.