Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Imati pa nemati pa imati više nego prije

U Bibliji u Starom zavjetu postoji priča o Jobu. Job je pobožan i pravedan čovjek, koji je živio u blagostanju. Sotona ga je provocirao, da je vjerojatno pobožan samo zato da bi milošću Božjom u svemu uspijevao. I uskoro je Job izgubio svoje bogatstvo, obitelj i svoje zdravlje. Ali uza sve to, nije sagriješio Job niti je kakvu ludost protiv Boga izustio (Job 1 - 22,21)
Jobu dolaze prijatelji i pokušavaju mu objasniti, da je vjerojatno sagriješio i tako zaslužio kaznu. Ali Job uistinu nije sagriješio protiv Boga. Job razgovara s Bogom i makar nije dobio odgovor na pitanje o razlozima patnje, spoznaje da su Božji putovi nedokučivi, ali da Bog želi ljudima dobro. Budući, da je Job ostao vjeran Bogu i kada je ostao bez svega bogatstva, Bog je vratio sve u prvobitno stanje i još udvostručio Jobu ono što je imao.

Nešto slično se dogodilo obitelji Trkulja u Imsovcu kraj Daruvara. U olujnom nevremenu, grom je udario u staju i na mjestu ubio pet steonih krava, dok je preživjelo samo jedno tele. Izravna šteta je bila 70 000 kuna i obitelj je preko noći, ostala bez izvora prihoda i egzistencija im je bila ozbiljno ugrožena. No, netko je ipak imao srca i obzira prema njima pa su dobili novce od županije, općine Končanica, poduzeća Croatia osiguranje i Lura, bjelovarske gradonačelnice te brojnih malih ljudi. Kupili su šest krava na taj način, a jednu su kupili sami. Sada imaju dvije krave više nego prije. Pero Trkulja je izjavio: »Prezadovoljan sam, čovjek zaista dobije vjeru u sve i shvati da ipak nije sam. Dobili smo i više nego smo imali i više nego smo očekivali. Svima sam im zahvalan.»


Post je objavljen 11.07.2007. u 22:35 sati.