Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

NAGRADA DRAGO GERVAIS- poziv na "ušminkavanje" književnih radova

Književna nagrada Drago Gervais utemeljena u počast književniku Dragu Geravaisu koji je postao dio primorskoga identiteta dodjeljuje se ove godine u dvije kategorije: za neobjavljeno književno djelo na hrvatskom standardnom jeziku i objavljeno književno djelo na nekom od čakavskoga idioma- rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji povodom objavljivanja Natječaja za dodjeljivanje književnih u svim relevantnim hrvatskim novinama i na portalima od Novoga lista, Slobodne Dalmacije, Glasa Slavonije, Vjesnika do Vijenca i Zareza.
Ova je nagrada jedna od najstarijih nagrada u Hrvatskoj, a nalazi se i u Statutu Grada Rijeke.
Suština nagrade jest da na natječaj pristigne što više kvalitetnih rukopisa- rekla je ravnateljica Gradske knjižnice Nataša Šegota Novak.
Prosudbeno povjerenstvo sačinjavaju: Boris Biletić, Daša Drndić, Milorad Stojević, Ljubomir Stefanović te Gianna Mazzieri-Sanković.
Šifrirani rukopisi i radovi mogu se poslati u pet primjeraka (dvostruki prored) do 18. kolovoza, a rezultati natječaja bit će objavljeni na internet stranici Grada Rijeke 31. listopada 2007. godine.
Nadamo se da će se što više mladih, neafirmiranih autora i autorica prijaviti na natječaj jer smatramo da mogu konkurirati svojim stavralaštvom onim “velikim barbama i tetama” stoga ih pozivamo da sjednu za kompjutere i “ušminkaju” svoje rukopise.


Post je objavljen 11.07.2007. u 12:36 sati.