Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bowling

Marketing

šveđanima petorke, mads sandbaekken pobjednik mastersa


Nakon 2 nastupa po 3 igre u kvalifikacijama (prvi na kratkom, a drugi na dugom mazanju staza) 4 najbolje plasirane petorke su se kvalificirale u polufinale. Tamo su se u jednom polufinalu susrele petorke Finske (Arho-Jehtinen-Lehtonen-Salonen-Palermaa) i Norveške (Pedersen-Olsen-Ingebrigtsen-Sandbaekken-Hansen), a u drugom Švedska (Andersson-Karlsson-Ljung-Larsen-Eklund) i Grčka (Maragkos-Stavros-Karetsos-Nikolaos-Krizinis). Boljeplasirane ekipe iz kvalifikacija su birale na kojoj vrsti mazanja će odigrati jednu igru polufinala. Tako su se Finci i Norvežani međusobno obračunali na dugom mazanju staza gdje je za 30 bodova bolja bila Norveška. U drugom polufinalu Šveđani su izabrali igrati na dugom mazanju i lako su pobijedili Grke.

U finalu su Šveđani izabrali kratko mazanje. Norvežani su promjenu mazanja staza popratili i jednom izmjenom u sastavu gdje su umjesto Pedersena uveli Eidea no nisu pogodili, Ingebrigtsen je bio taj koji se nije snašao pa je Švedska slavila svoje prvo zlato na ovom Europskom prvenstvu.

Na mastersu su nastupila 24 najbolja igrača po prosjeku iz svih disciplina na ovom Europskom prvenstvu. 210 je prosjek koji je bio potreban da bi se bilo među 24 najbolja. Igralo se po principu međusobnih dvoboja na dvije dobivene igre. Boljeplasirani pojedinac je birao na kojem mazanju će igrati prvu igru, sljedeća se igrala na drugom nazanju, a eventualna treća ponovo na prvom mazanju staza. U prvom krugu igrali su igrači od 9. do 24. mjesta. Pobjednici tih dvoboja u drugom krugu su igrali protiv prvih 8 nositelja. Potom je slijedilo četvrtfinale i polufinale da bi se u finalu sastali Mats Sandbaekken iz Norveške i Petteri Salonen iz Finske. Sandbaeeken je imao svoj dan te nijednu igru u mastersu nije odigrao ispod 220 bodova. Koncentraciju je zadržao i u finalu te je postao pojedinačni prvak Europe.

Post je objavljen 11.07.2007. u 10:02 sati.