[onaQo]
Razlinqavanje ...,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[onaQo]
Razlinqavanje ...

Bio sam sinoć na Tabor film festivalu (U Stubici, je l' da) gledati fantastične (temom, ne nužno izvedbom) filmove i uspjelo mi/nam je promašiti prva dva jer nam je dogovor bio neprecizan, a qonobar u Oroslav(l)ju spor. Ali nije to poanta. Poanta je - nimalo nova - da me zapravo fascinira količina nevidljive qreativnosti (one qoju emitiraju oni qojima qreativnost nije pos'o) u svijetu: ljudi koji se trse, rade i nikad neće postati svjetski slavni na više od pet minuta. Ista stvar i na netu: mali proboji kreativnosti svuda gdje čovjek pogleda: od sedamnaestogodišnjih klinaca koji iz ćefa naprave sjajnu ilustraciju (pogledajte i ostatak sajta) do nadahnutog semplovanja iz umjereno nadahnutog velikobudžetnog filma (do ovog linqa sam prvo došao preko Tibor-bloga gdje je trenutačno u tijeku strip u nastavcima).

Tibor-Tabor ... što dalje da se rimuje? Sabor? Bio sam tamo prošlog tjedna, ali sam crtež poklonio sestri koja je primala nagradu pa ga nemam za vas ... Imam zato još linqovlja, qojeg su mi poslali razni dobri ljudi: Tonči, recimo, upire qažiprstom u blog Ulfa K. (bio u jednom ranom Q-u), dok je Džuka isqopao nevjerojatno dobar blog na qojem su razni crtači crtali svoje razne literarne uzore i favorite. Jest da je zaključak kaqo je malo njih nakon srednje škole (daqle naqon faze dječje pa onda nadrogirane literature) malo što čitalo, ali valjda se moralo crtati. Tko, uostalom, uopće danas čita?

Čega još ima? Milenka valjda redovite posjećujete, ali možda niste još otkrili Stripburgerov blog. Ja - sramota - teq nedavno ... Nekako u vezi, tu je i (Hvala, Ire!) natječaj Komikaza za strip kadar (iako mislim da nisu dobro objasnili što žele - trebalo bi odgovor pa pitanje, ako će se to nastavljati, ali ja sam vjerujatno preglup da pohvatam finese), doq je ovdje nešto na što je gotovo vrijedilo ovoliqo čeqati. Gotovo.

Htio sam o još nečemu, ali mislim da to zaslužuje poseban post i posebnu disqusiju te da mu nije mjesto u ovom čišćenju inboxa i bookmarqa ... Zato o tome idući tjedan, a danas još bacite brz pogled na raspravu o plagijatima u mangi (po mom: nešto itekaqo stoji, nešto je hommage, nešto je doqumentacija), i svakako pogledajt filmić na kraju jer je posve validan argument u prilog tezi o vizualnoj pismenosti i nevidljivoj kreativnosti.

Ovrendaut.

(mcn)

PS Te dakaqo.

Post je objavljen 11.07.2007. u 10:43 sati.