Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suncokretic1

Marketing

Buntovnik bi radio....

Najprije se ispričavam svima što sam prošli post napisala samo za uski krug ljudi, a ostalima je bio nerazumljiv! Tko do sad nije znao, sad zna da sam ja smotananut!

A sad nova vijest!
Buntovnik bi išao raditi! Da se razumijemo, on ima posao preko ljeta. Kod nas. Za sve što radi, a vezano je uz naš posao, on je plaćen. Moja logika je da je bolje da te novce damo njemu nego nekom drugom. Jel Tako? Tako je! Ali....on baš i nije zadovoljan. Zašto? Ne znam. A radi po nekoliko sati dnevno i ne baš svaki dan. I kad bi htio na kupanje, tata ga pusti. Ne baš svaki dan. Kad bi htio van, pa ne bi ostao sa nama do večeri, pustimo ga u 7-8h da ide. A na Brdo ne idemo nikad prije 5-6h.
Ali, nije zadovoljan.
Pa bi išao sa prijateljima u našu veliku pekaru (znate ono: nekad bila državna, a sad nije).

Može sine! Kolika je plaća, radno vrijeme, šta se radi pitamo mi?

Plaća: 15 kn po satu preko Studentskog servisa....
Radno vrijeme: od 10 naveče do 4 ujutro!
Šta se radi: traka, stavljanje kruha u gajbe....

Da se vratimo malo na plaću. Jesenas ja odem u Studentski sevis tražiti nekog da mi pomogne raditi, desetak dana prodavati aranžmane od umjetnog cvijeća. I kažu oni meni da je minimalna satnica 15 kn. Meni to malo puno, ali ajde!I još napmenem da ta osoba ima i kavu tj. dvije i gablec. Pa, kako da ja pijem kavu ili jedem a da nju ne ponudim? Isti taj dan saznam da tata mog kuma radi na baušteli, dvori zidare za 13 kn. I sad si ja mislim tko je tu lud. Očito ja.

A više ne mislim tko je lud. Sad sam 100% sigurna - ja! Jer, ta ista tvrtka ( u kojoj bi Buntovnik radio) za dnevni rad plaća 10 kuna! Ok, neke druge plaćaju više, i po 20.

Noćni rad? Ha, to mi je nešto poznato! Kaže mu tata (a on je probao pa zna) da je to jako teško. Buntovnik kaže da on ionako ne spava po noći. Istina. Na kompu je.

No, mi ne želimo sprječavati dijete u njegovim željama. Ne, ne....! Neka on ide. Neka on proba. Otkaz uvijek može dati. Još ću otići i osobno se založiti da ga prime. Jer, kažu njegovi prijatelji, da za mjesec dana možeš zaraditi i 3 000 kuna!!! Super!


Post je objavljen 09.07.2007. u 14:37 sati.