Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

VEČERAS NA KANLI KULI POČINJE TRINAESTI FESTIVAL ,,SUNČANE SKALE"

Prinčeve nagrade najboljima

Budva - Trinaesti festival "Sunčane skale" počeće večeras dodjelom "Prinčevih nagrada"u 16 kategorija.
Za priznanje album godine ovoga puta utrkuju se Ognjan Radivojević, Gibonni, Zdravko Čolić, Bojan Marović i grupa "Neverne bebe". Takođe će biti dodijeljene nagrade za najbolju mušku i žensku interpretaciju, a za nju se takmiče Čolić, Željko Joksimović, Gibonni, Marović, Radivojević i Sergej Ćetković, odnosno, Maja Marković, Tijana Dapčević, Marija Šerifović, prošlogodišnja pobjednica ovog festivala Milena Vučić, Jelena Rozga i Aleksandra Radović. Jedna od kategorija je svakako za hit godine, a koja će od nominovanih pjesama: Čolić - "100 puta", Šerifović - "Molitva", Vučić - "Da l ona zna", Marović - "Kao ti", "Neverne bebe" - "Da ima nas", osvojiti ovo laskavo priznanje znaćemo tek večeras. Za najbolji duet nominovani su Regina & Elena Risteska, Aki & Neverne bebe, te Karolina & Flamingosi, a biraće se i najbolji festivalski nastup za koji konkurišu Karolina Gočeva, Marija Šerifović i Milena Vučić.
Numere "Molitva", "Kao ti", "Ikona" "Nevernih beba" i "Mojot svet" Gočeve, nominovane su za najbolju kompoziciju, a biće dodijeljena i Prinčeva nagrada za najbolji video-spot gdje su u konkurenciji Flamingosi & Karolina, Marović, Neverne bebe & Aki, Jelena Rozga. Za najbolju grupu nominovani su "Zana", "Colonia", "Neverne bebe" i "No Name", a za najbolji koncert Joksimović, Ćetković, Goran Bregović sa Orkestrom za svadbe i sahrane, Marović i Čolić.
I ove godine će biti dodijeljena nagrada za najbolju filmsku muziku, a u toj kategoriji nominovani su "Mi nismo anđeli", "Jesen stiže dunjo moja", "Nesanica" i "Elegija za tebe".
Pored kompozicije, biće dodijeljene i nagrade za najbolji tekst za koji konkurišu autori numera "Rane", "Rijeka bez imena", "Sta će meni moja dica reć", "Ničeg nema", a nominovan je i Đorđe Balašević, iako nije naznačeno za koji tekst.
Nabolje idejno rješenje omota imaju "Zana", Ana Nikolić, Ivana Jordan, "Neverne bebe", Bojan Marović, a Saša Kovačević, Marija Šestić, Milena Vučić i Ivan Čanović su u konkurenciji za priznanje debitantu. Takođe će biti proglašeni najbolji aranžman i album etno muzike.
Već sjutra veče na istom mjestu biraće se "Nova zvijeda" od 23 učesnika, a pobjednik će imati priliku da svoju kompoziciju još jednom izvede na posljednjoj večeri festivala "Pjesma ljeta" gdje će nastupiti afirmisani izvođači.

13. festival po redu...meni je inače 13 sretan broj pa eto možda No Name dobije nagradu!smijeh





Post je objavljen 09.07.2007. u 12:13 sati.