Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kriminal u ACI-ju

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Stranica 1 dopisa "Peter Yachtinga"Stranica 2 dopisa "Peter Yachtinga"Dopis ACI marine o otkazivanju vezova
Prvi put o korupciji i kriminalu u Trogirskoj ACI marini pisalo se još prije više od godinu dana na portalu www.index.hr.

U članku koji je objavljen 19.6.2006 pisalo se o višegodišnjem kršenju zakona o poslovanju samo te marine. Detalji o nezakonitostima izneseni su u Predstavci koja je tada bila zaprimljena u Državnom inspektoratu. U njoj se navodi namjerno nepopisivanje usidrenih brodica kako bi se sredstva prikupljena od tih brodica prebacila na privatne račune. Namjernom zapetljavanju konopa oko propelera brodica, kako bi im se kasnije naplatilo otpetljavanje. Nepotizam, nesavjesno obavljanje posla, itd. Šteta o kojoj se tada govorilo je iznosila nekoliko stotina tisuća eura po sezoni, a pretpostavlja se da kriminalne radnje traju još od 2003.

23.1.2007 Index je objavio i drugi članak o ACI-ju, no ovog puta tu se i druge marine spominju u raznim protuzakonitim radnjama kao što su premlaćivanja, crni čarter, nestanak jahti, zastrašivanje djelatnika i sl.

Odmah po objavljivanju prvog članka Ante Brodarić odbacio je sve optužbe o višegodišnjim nepravilnostima u poslovanju ACI marine Trogir.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Izjava ovjerena kod javnog bilježnika
Ovih dana na e-mail CNN bloga došli su dokumenti koji potvrđuju navode iz objavljenih tekstova koje je Brodarić demantirao. Radi se o konkretni dokazima o protuzakonitim radnjama u Trogirskoj marini. Prva tri dokumenta dopis su iz firme „Peter Yachting d.o.o.“ u kojemu se izravno optužuje direktor marine Ante Brodarić za samovolju, nezakonite i neljudske postupke, te dopis iz ACI marine kojim se otkazuje vez plovilima firme „Peter Yachting“

Četvrti dokument najzanimljiviji je dokument koji je preslika izjave ovjerene kod javnog bilježnika u kojoj se izravno optužuje Ante Brodarić da nije izdavao račune za sve usluge koje je pružila marina firmi „Peter Yachting“ u razdoblju za 2003 – 2004 godine.

Koliko je poznato, institucije pravne države još uvijek nisu poduzele ništa konkretno u slučaju ACI marina unatoč brojnim predstavkama i dokazima.


Post je objavljen 09.07.2007. u 09:16 sati.