Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/0ashlee0

Marketing

Raskid........

„Ko mi može reći nešto o napitku Felix Felicius?“ upita nas Snape čiji smo čas imali prvi u ovoj godini. Pošto sam vidjela da niko sem Hermy ne diže ruku, željela sam ju pustiti da ona odgovori.
„Niko?“ reče Snape. Ja podigoh ruku.
„McGuireva?“
„Felix Felicius na našem jeziku znači tečna sreća. Izaziva jek osjećaj samopouzdanja i sreće kod osobe koja ga popije. Djelovanje napitka je ograničeno i zavisi od količine popijenog napitka. Treba se rijetko piti jer usljed čestog uzimanja osoba ima vrtoglavice, lakomislena je i ima opasnu samouvjerenost. Napitak je, u velikim količinama otrovan i zabranjen prilikom učestvovanja u takmičenjima.“
„Deset poena manje za Gryffindore. Rekao sam vam da nam kažete nešto a vi ste samo pročitali iz knjige.“
„Ali ja sam knjige proč...“
„Ja sam rekao svoje. I nemojte me tjerati da vam uzmem još poena zbog bezobraznog ponašanja prema nastavniku.“
Ali to definitivno nije bilo fer. Ja sam doma pročitala sve knjige i felix sam naučila jer mi se činio jako zanimljiv... Ali sam se samo poklopila i do kraja časa nisam ništa progovarala.
Kada sam navečer sa Hermy i Vic krenula na večeru, Nikita mi je doletjela držeći u kljunu pismo. Ja joj ga ueh iz kljuna i posleh je u sovarnik. Kada sam otvorila pismo, počela sam čitati:

REZULTATI POLAGANJA ČAROBNJAČKIH STUPNJEVA

Prolazne ocjene:
Odlično (O)
Iznad očekivanja (I)
Prihvatljivo (P)
Neprolazne ocjene
Loše (L)
Grozno (G)
Trol (T)

ASHLEE MCGUIRE JE POSTIGLA SLJEDEĆE REZULTATE:

Astronomija: O
Skrb za magična stvorenja: I
Čarolije: I
Odbrana od mračnih sila: O
Proricanje sudbine: L
Travarstvo: P
Povijest magije: T
Čarobni napitci: O
Preobraza: I
Aritmancija: O

Rezultati su bili super s obzirom da uopće nisam htjela da dotaknem test iz Povijesti magije (predala sam prazan list) jer sam znala da neću znati odgovor ni na jedno pitanje, jer knjigu nisam dotakla od početka godine (još uvijek je upakovana) a nijedan čas nisam uhvatila nijednu riječ koju je Binns rekao. Ove godine neću slušati Povijest magije. U Proricanju sudbine nikad nisam bila dobra i pomirlila sam se sa tim. Pokušala sam naštrebati nekoliko lekcija a što se tiče praktičnog djela bila sam totalno fuš. Uglavnom je da sam bila zadovoljna. Hermy je prošla sve predmete sa O osim Proricanja gdje je imala P i Povijesti magije gdje je imala I. Nije bila baš zadovoljna.
***
U zavaljenoj fotelji sam sjedila i ljubila se sa Klarkom. Društvena prostorija Gryffindora se polako praznila. Oko jedanaest sati smo se tu nalazili samo ja i Klark...
Ljubio me je po vratu....
„Klark!! Nosi ruku s moje guzice!!“ rekoh mu kad se uživio
„Šta fali. Pa mi smo momak i djevojka“ reče on gledajući me perverznim pogledom...
„Meni fali. Mi imamo samo šesnaest godina. A i ja nisam takva osoba. Ak hoćeš da spavaš sa nekom curom slobodno si nađi neku od onih fufica.“ rekoh mu ja ozbiljno...
„I hoću, znaš?“ reće on i ustade sa fotelje na kojoj smo sjedili.
Nisam željela ustati jer sam znala da ću mu samo dokazati da sam laka.
***
Sljedećeg jutra dok smo sjedili u Velikoj Sali, Klark je sjedio blizu Lavender. Harry me upita:
„Zašto Klark nije tu?“
„Zato što smo se posvađali. Baš je bezobrazan.“
„Samo da znaš da je Lavender sinoć provela noć u našoj spavaonici“ reće mi on malo tiše da sam ga samo ja mogla čuti. //Eh to je baš prevršilo svaku granicu!!!\ Zamrnuh vrijeme i odledih samo Harryja.
„Idi mi donesi jednu olovku.Ma šta olovku? Marker koji se ne može brisati.“
„Accio marker!!“ viknu Harry i u ruku mu dođe marker. Ja ga uzeh i otiđoh do dijela na kojemu su sjedili Klark i Lavender. Lavender sam na čelo napisala „fufica“ a Klarku „muška kurva“
Vratih se na svoje mjesto i odledih sviju. Odjednom sam čula ogroman smijeh koji je dopirao iz njihovog dijela. Drugi su im se vjerovatno smijali.
Nisam mogla sakriti žaljenje zato što sam raskinula sa njim. Cijeli dan nisam pratila na časovima, i zbog mene je Gryffindor izgubio deset bodova na Travarstvu. Meni to uopće nije bilo bitno.

Navečer kada sam otišla u kupaonicu, i nisam znala šta da radim. Dok sam se opuštala u toploj kupki, sjetila sam se nečega što bi mi moglo pomoći.
Nesigurnim glasom počeh govoriti:
„Suminuminumina Suminuminumina Suminuminumina Suminuminumina“
Odjednom se počeše stvarati dvije žene. ....

Nastavit će se....


PS- javlčjam za postove samo onima koji su komentirali prošli post...

Post je objavljen 07.07.2007. u 22:23 sati.