Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

MADONNA - BOGINJA KONCERTA LIVE EARTH

Upravo je završen veliki svjetski glazbeni spektakl nazvan 'Live Earth' koji mu je bio zadatak da probudi svijest ljudima o klimatskim promjenama a pogotovo o globalnom zatopljenju. Koncert 'Live Earth' se održao na 7 kontinenata, u 9 gradova a pratilo ga je dvije milijarde ljudi. Cijeli spektakl počeo je u Sydneyu na stadionu Aussie, a nastavio se u Tokiju, Shanghaiu, Hamburgu, Londonu, Johannesburgu, New Yorku i naposljetku Rio de Janeiru. Glavni krivac za ovaj događaj, Al Gore, bivši američki potpredsjednik koji se posvetio borbi protiv klimatskih promjena, rekao je da su koncerti samo početak trogodišnje kampanje kojoj je cilj povećati svijest svjetske javnosti o opasnostima od klimatskih promjena, osobito globalnog zagrijavanja.

Među publikom je bilo dosta Madonninih fanova koji su nosili 'M By Madonna' naočale, majice sa Madonninim likom i plakate.

'Hey You' je također postala glavna pjesma ovog događaja, TV stanice su je puštale za promociju i u TV reklamama za ovaj koncert.

Zasigurno najveća zvijezda na londonskom Wembley stadionu, Madonna je svojim nastupom podigla na noge svu publiku i pokazala da je još uvijek veliki profesionalac u pravljenju showa.



Bila je u predivnom crnom outfitu. Svoj nastup je započela sa novom pjesmom 'Hey You' koju je napisala baš za ovaj koncert. Početak performansa počinje kako Madonna sama na bini počinje pjevati pjesmu a iza nje je prati dječiji zbor i njezin dugogodišnji bend. Kasnije djeca joj se pridruže i zajedno otpjevaju pjesmu. Madonnin glas je zvučao jako dobro. Predivan performans!



Nakon pjesme 'Hey You' zahvalila se publici na gromoglasnom pljesku i natjerala ih da skaču uz slijedeću pjesmu - 'Ray Of Light'. "Thank you. I want you all to jump up and down! Lets hope tonight’s concert and the concerts going on around the world are not just about entertainment but starting a revolution around the world. If you want to save the planet let me see you jump. Come on, motherfuckers! Jump! If I’m playing a guitar, not one of tour feet can touch the ground! I wanna see this whole city jumping! Verzija i koreografija pjesme su bile iste kao na Confessions turneji. Publika je skakala zajedno sa Madonnom dok je ona razvaljivala na električnoj gitari uz pratnju svog benda, Wembley stadion se tresao!





Poslije te izvedbe, govorila je koliki je problem globalno zatopljenje i predstavila bend Gogol Bordello koji je sa njom izveo 'La Isla Bonita'/'Lele Pala Tute'. Izvodila je novu verziju 'La Isla Bonita' u folk gypsy stilu! Također se zahvalila Al Goru što je dao svijetu glas kojeg smo čekali. "I’d like to take this opportunity to thank Al Gore for giving the world the wake up call it so badly needs, and for starting an avalanche of awareness that we’re running out of time. Tonight’s concert is not just about entertainment, it’s about a revolution. Amen."



Tijekom izvedbe 'La Isla Bonita', dva člana benda Gogol Bordello su započeli sa svojom pjesmom 'Lele Pala Tute' s kojima je pjevala i Madonna. Jako zabavan performans! Madonna je sa plesačima plesala kao luda, energičan i jako zabavan nastup! Koregrafija je imala slične pokrete sa Confessions turneje.



Nakon izvedbe 'La Isla Bonita'/'Lele Pala Tute', na redu je bio Madonnin #1 hit 'Hung Up'. Za 'Hung Up' je izvodila sa plesačima klasičnu koreografiju sa Confessions turneje. "This is your last chance to show that you care about the planet!" Na kraju svog nastupa je rekla "Thank you for coming, and over to you New York!"
Svojim nastupom je zatvorila londonski show Live Earth.





Download - Video + MP3

VIDEO

- Hey You: http://www.sendspace.com/file/lxrf4m, http://rapidshare.com/files/_-_Live_Earth__Hey_You

- Ray Of Light: http://www.sendspace.com/file/lkdfkr, http://rapidshare.com/files/_-_Live_Earth__Ray_of_Light_

- La Isla Bonita: http://www.sendspace.com/file/pioe4f, http://rapidshare.com/files/_-_Live_Earth__La_isla_Bonita_

- Hung Up: http://www.sendspace.com/file/ya6zm5, http://rapidshare.com/files/_-_Live_Earth__Hung_Up_

MP3

- Hey You: http://www.divshare.com/download/1188796-329, http://www.sendspace.com/file/lxrf4m

- Ray Of Light: http://www.divshare.com/download/1188816-eda, http://www.sendspace.com/file/lkdfkr

- La Isla Bonita: http://www.divshare.com/download/1188834-df7, http://www.sendspace.com/file/pioe4f

- Hung Up: http://www.divshare.com/download/1188855-466, http://www.sendspace.com/file/ya6zm5

Pogledajte Madonnine nastupe

HEY YOU: http://www.youtube.com/watch?v=_6gSLR729ys

RAY OF LIGHT: http://www.youtube.com/watch?v=GN2YvZVw6Gg

LA ISLA BONITA: http://www.youtube.com/watch?v=TV3An4Y_xYE

HUNG UP: http://www.youtube.com/watch?v=GiThW120Z8U


Post je objavljen 08.07.2007. u 02:20 sati.