Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aneleb

Marketing

Osviježite se.......

BACARDI COCKTAIL
U miješalici miješamo zajedno s ledom 1 barsku žlicu granate, 1/6 limunova soka, 2/6 gina, i 3/6 ruma Bacardi.


SANGRIJA
1 boca slatkog crnog vina, 1 boca soda-vode ili mineralne vode, 6 žlica šećera, 1 naranča razrezana na kriške, korica jednog limuna , zdjelica puna kockica leda.

Operite dobro naranču i limun pa ih izrežite. U vrč (po mogućnosti uska grla) nalijte vino i vodu, dodajte šećer, promiješajte dugom plastičnom žlicom, pa dodajte kriške naranče, limunovu koricu i kockice leda (i one se moraju oprati da bi se odstranili eventualni mirisi iz hladnjaka). Ako u hladnjaku odstoji jedan dan, na večer će biti savršena za posluživanje.

- naravno u ovo piće možete staviti i voće poput nedozrelih jagoda, bresaka i sl.


KUBANSKI NAPITAK

3/4 Coca cole
1/4 ruma
1 kockica leda
1 limunova korica

Prelijte led Coca colom, dodajte rum, miješajte i poslužite s limunovom koricom.


LIKER OD JAJA

5 žumanjaka
40 dag šećera
0.5 1 mlijeka
1 vanilija
0.25 1 alkohola

Žumanjci, šećer i mlako nekuhano mlijeko kuha se 15 minuta na laganoj vatri s 1 cijelom vanilijom uz dobro mješanje. Zatim se doda alkohol i opet kuha 15 minuta uz dobro miješanje. Nakon toga se procijedi, i ulije u bocu i dobro začepi. Mora odstajati 6 dana pa se tek onda može koristiti.


LIKER OD ČOKOLADE

1 l mlijeka
25 dag čokolade
1 vanilija
1 limun
0.5 l alkohola
1 kg šećera

U mlijeko se stavi izrezani limun, ribana čokolada, šećer, vanilija i alkohol, pa se sve dobro izmiješa i ostavi na toplom mjestu 21 dan. Boca se svaki dan malo protrese. Liker se kasnije može izfiltrirati i spremiti u boce.

MARGHARITA COCKTAIL (sastojci za 1 osobu)
0.03 dcl tequile
1 limun
0.05 dcl vode
1-2 žlice šećera
Led
Sol (za ukrašavanje ruba čaše)

Iscjedite limun, dodajte šećer i vodu te sve dobro promiješajte. Na kraju dodajte tequilu i opet promiješajte. Najbolje servirati u široku čašu na stalku ili ako nemate..šampanjsku ili vinsku čašu,kojoj ćete prethodno rub namazati sokom od limuna i uvaljati u sol. Ulijte pomješane sastojke u pripremljenu čašu i dodajte smrvljeni led.


Post je objavljen 07.07.2007. u 19:48 sati.