Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vendy01

Marketing

Uvod...u Vendyn čarobni svijet...

My little magic world


Dakle idem u školu Zoime, kao što sam i prije spomenula. To je škola za nadarene. Ali ne za nadarene poput: dobro mi ide matematika, engleski. Ne, ovo je škola za one koji mogu upravljati elementima. Školovanje se sastoji od ukupno sedam godina, a svake godine se posvetimo izučavanju nečeg drugog pa tako:

1. godina - zemlja
2. godina - voda
3. godina - vatra
4. godina - zrak
5. godina - elektricitet
6. godina - telepatija
7. godina – preobrazba

Kao što vidite, prvo se uče prirodni elementi. Možda niste primijetili ali u ovu školu ne mogu ići baš svi. Ne. U ovu školu idu oni koji su svoj talent pokazali do svoje desete godine. Talent se vidi tako da se dijete stavi u neku situaciju, iz koje ne može izaći ako ne upotrijebi tu silu koja se nalazi u njemu, ili jednostavnije taj talent. Mene su zatvorili u podrum sve dok nisam napravila potres. Trebalo mi je svega četiri sata. Ali, iako ovo zvuči kao opravdavanje, tada sam imala samo pet godina. Da, talent se jako rano otkriva. Mogu vam odmah reći da taj talent vam ništa ne olakšava život. Svejedno morate u osnovnu školu, sa svim normalnima, i morate 15 godina - do početka škole za napredne skrivati - svoj talent. To nije lako, zna vam se dogoditi da slučajno stvari lebde oko vas. Kako bi ste vi to objasnili? Nije bilo lako. I onda krenete u tu školu. Non – stop oko vas potresi, vulkani, lebdeći ljudi. Čovjek bi očekivao da će nekome tko ima moći biti lakše. E pa nije, uz sve to mučenje, mi živo prosječno i po 500 godina. Ma strašno je to…barem iz moje perspektive.

Me, myself & I

Moje ime je Vemlinya Rohios Lerampti, ili Vendy za prijatelje.

Ja sam čudna jer imam te moći. Ali nisam ni inače baš tipično dobro dijete. Dakle, imam 15 godina. Obožavam punk.Najdraža grupa su mi Ramonsi. Najdraža boja mi je plava. Ironična, sam što ubija ljude u mojoj blizini. Obožavam prirodu i veliki sam ljubitelj životinja. Kada sam išla u normalnu školu, najbolja sam bila iz biologije. Vjerojatno zato što sam ponekad znala, slučajno upotrijebiti malo čarolije da neka biljka naraste. Previše pričam, što, iako mi ponekad odmaže, je uzrok mojoj povećoj listi prijatelja. Sretno sam slobodna.
Eto ovo bi bilo sve o meni i mojem čarobnom životu…


Za likove: izrazite želju u komovima ali ne primam vas sve….primati ću samo one koje odaberem…


Post je objavljen 07.07.2007. u 17:27 sati.