Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Trudnicki shopping

Image Hosted by ImageShack.usVečeras sam išla u shopping, ali shopping posebne vrtste – po prvi put sam posjetila maternity store (ovaj). Moram priznati da mi je bilo čudno vidjeti manekenke sa velikim stomakom, hlače sa velikom gumom ko struka i lepršave majice i košulje. Bila sam malo izgubljena, nisam znala ni koja mi veličina treba, a ni šta tačno da tražim. Na sreću prodavačica je bila veoma ljubazna, a i dragi je bio sa mnom (i vjerno nosio svu odjeću koju bi izabrala za potencijalno probavanje), pa i nije bilo tako loše.

Uglavnom, skontala sam da mi je još rano kupovati trudniču odjecu. Stomak mi je veoma mali, primjeti se samo ako obučem veoma usku majicu tako da mislim da se nalazim u nekoj između fazi – onoj fazi kad mi je još uvijek bolje kupiti običnu odjeću koja je broj veća nego što obično nosim, a za trudnčku odjeću ću sačekati još nekih 4-5 sedmica (naravno, sve zavisi od toga kako belly bude rastao). Ali ipak iz prodavnice nismo izašli praznih ruku – kupila sam tri majice, dvije koje mogu nositi na posao i jednu običnu za nositi po kući (ova sa slike je jedna od te tri). A dobili smo i neki gift bag sa kuponima, reklamama i nekim malim sitnicama, tako da je shopping ipak bio uspješan.

A znate šta me zanima – zasšo sve trudnicke majice imaju one male trakice na vezanje oko stuka (tj. negdje gore iznad struka, na po puta od pupka do grudi)? Da li je to da se još vise istakne stomak ili da se prikrije stomak?
I drugo pitanje – kako kupiti trudniče hlače? Probala sam jedan šorc i izgledala kao da sam obukla vreću od krompira! Onaj dio s prednje strane gdje bi trebao da bude stomak je samo onako prazno visio, a sa zadnje strane je bila totalana havarija. Nisam ni čitavu straznjicu vidjela, a već sam ga od užasa skinula. Da li je to zato što mi je još rano nositi trudničke hlače i šorceve ili je to odraz onog mog tradicionalnog problema da namem tijelo tipične amerikanke (visoka sam 178 cm i prije trudnoće imala sam 63 kg, sad 68 kg) pa uvijek imam problem pronaći hlače koje mi odgovaraju i po dužini i po širini?
Hajde moje trudnice, bivše i sadašnje, pogotovo one iz “komšiluka” priskočite u pomoć.


Post je objavljen 07.07.2007. u 03:32 sati.