Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

10. Međunarodni festival folklora počinje u nedjelju

KARLOVAC - Jubilarni, 10. Međunarodni festival folklora u Karlovcu počinje u nedjelju, 8. srpnja i trajat će tjedan dana. Po prvi put Festival se održava u srpnju, a ne krajem kolovoza i okupit će rekordan broj sudionika – čak 230, iz Slovačke, Ukrajine, Slovenije, Meksika, Mađarske i Južnoafričke Republike.
- Zbog dogovora s organizatorima festivala u Sloveniji i Italiji, ove će godine sudionici našeg Međunarodnog festivala folklora biti daleko atraktivniji nego što su bili prijašnjih godina. Sudjelovat će grupa iz Južnoafričke Republike, iz Swazilanda, jedna nadasve interesantna i različita grupa, po nekima vrlo vjerojatno i najkvalitetnija grupa koja je ikad sudjelovala na ovom našem Festivalu. Dolazi i grupa iz Meksika, koja će predstavljati program predhispanskoga doba, dakle, kulturu Asteka i Maja, dolazi grupa iz Slovačke, jedna od najkvalitetnijih u toj zemlji; umjesto grupe iz Rusije, dolazi grupa iz Ukrajine koja sigurno neće biti manje atraktivna, zatim grupa iz Mađarske, koja će predstavljati rumunjsku manjinu pa će imati karakteristike oba folklora, a očekujemo i grupu iz Grčke. Uz sudjelovanje naših, domaćih snaga, prije svega izvršnog organizatora FA "Matija Gubec", bit će to jedan vrlo lijep, respektabilan program na ovom jubilarnom, destom Festivalu - najavio je direktor Međunarodnog festivala folklora Željko Štajcer.

Osim karlovačke publike, folkloraši će se predstaviti i građanima Duge Rese i Draganića, no, u Karlovcu će, u 7 dana Festivala, imati najveći broj nastupa.
- Ove godine Festival je doista karlovački; preselili smo ga na ovaj termin radi Dana grada Karlovca i bit će karlovački jer gotovo su svi dani vezani uz sam Karlovac ili najbližu okolicu. Bit će sigurno nekih pomaka i oni će se vidjeti u mnogobrojnim nastupima koji će biti na različitim punktovima u Karlovcu, što bi trebala biti novina: probat ćemo oživjeti karlovačku jezgru, da se naša publika, Karlovčani, sažive s tim ljudima koji dolaze i mislim da će biti zanimljivo, a Karlovac "pun" stranih folkloraša -očekuje dr. Štajcer.

Svečano otvorenje Festivala bit će u nedjelju u 21 sat, u Šancu, nakon mimohoda karlovačkim ulicama, koji počinje u 20 sati i 30 minuta.

IZVOR:www.radio-mreznica.hr

Post je objavljen 06.07.2007. u 20:53 sati.