Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Skupština neće prihvatiti Šimićevu ostavku, njegove zasluge za razvoj školstva su neosporne !?

Čelništvo županije na današnjoj je konferenciji za novinare odbacilo mogućnost prihvaćanje ostavke dožupana Zvonimira Šimića (HSP) koji je mandat dao na raspolaganje zbog loših rezultata učenika na prvom vanjskom vrednovanju znanja učenika osnovnih škola koje je proveo institut «Ivo Pilar». Osim Šimića, na presici su sudjelovali župan dr Stjepan Feketić (HDZ), dožupan Zvonimir Koić (HSLS) i predsjednik Skupštine Boris Hlavati (HSP). Svi su oni istakli da ostavka ne bi bila prihvatljiva jer Šimić kao bivši župan i sadašnji dožupan zadužen za resor obrazovanja ne može snositi odgovornost loših rezultata, već naprotiv, vlast kojoj je bio na čelu postigla je odlične rezultate upravo na području školstva.

skola


Obrazložili su to činjenicom osnivanja Stručnog studija drvne tehnologije i suglasnog Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje na program za početak rada samostalne Visoke škole „Studij menadžmenta u informatici“. Već prvog dana, naglasili su, stiglo je deset predbilježbi za novi studij. Dožupan Šimić na taj se potez odlučio nakon prozivke HSS-a. «Ponosan sam na zanat RTV mehaničara, ali moram reći i da sam još 1977. godine završio školovanje za računalnog programera u Centru za stručno obrazovanje kadrova za automatsku obradu podataka dok mnogi nisu znali što je kompjutor», rekao je Šimić i pokazao Uvjerenje o obrazovanju.

skola


Šimić je novinarima pokazao i naočale koje će pokloniti, odnosno poslati poštom, Željku Peceku i Nadi Čavlović Smiljanec »Ove naočale uručiti će im se kako bi bolje vidjeli pokazatelji o kojima mi govorimo, a koje oni ne prihvaćaju iako su oni potpuno relevantni kako o smanjenju broja nezaposlenih, tako i o gospodarskom rastu», rekao je Šimić zahvalivši se za pomoć pri osnivanju visoke škole zahvalio ministru Primorcu, Zrinki Kovačević, profesorima Dujaniću i Uzelcu, Stipi Belaku, Ivici Kirinu, Josipu Đakiću, Vesni Bedeković, Vladi Jukiću i Anti Đapiću.

skola


«Dobivanje suglasnosti za dobivanje Visoke škole, povijesni je korak i trebamo se ozbiljno primiti tog posla, od uređenje prostora gdje će se održavati nastava, do ostalih važnih stvari», rekao je Šimić.
Županijska vlast već nagodinu očekuje i otvaranje Veleučilišta u Virovitici.
Fotografije i tekst:Virovitica.net

Post je objavljen 06.07.2007. u 17:07 sati.