Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelo1

Marketing

ŠIŠANJE HRVATSKE U FREE-ZUROFFOVU SALONU

Marko Perković Thompson nekim krugovima, trokutima, piramidama i raznim drugim gayometrijskim li(n)kovima u Hrvatskoj i u svijetu ne prestaje ići na živce i dizati tlak. Ni kriv ni dužan, ni svojom voljom ni vlastitom nevoljom. Umjesto njega to čine njegove pjesme. Tako se barem čini.

Pa ipak, kampanja koja je prerasla u pravu pravcatu hajku pred sam odstrel, prešla je već svaku mjeru i pameti i dobrog ukusa, a količinu drskosti suvišno je spominjati! Sve polako prerasta u idejno i političko prostaštvo neviđenih razmjera. U nizu raznih protesta protiv MPT-ova lika i djela i apela da se zabrani koncert, posebno su se iskazale i iskalile dvije židovske organizacije - "Margelov institut" iz Zagreba i "Centar Simona Wiesenthala" iz Beča.

A onda je, post festum koncerta u Maksimiru i snimke na HTV-u, u akciju na višoj razini stupio utjecajni američki list New York Times i britanski Herald Tribune (u kojima također velik udio imaju neke židovske organizacije). Sada pak, upravo danas (na nekadašnji partizansko-komunistički praznik "Dan borca"), intervjuom u Novom listu glavom je i bradom nastupio sam Ephraim Zurrof. Očito je, dok su prvi istupi imali cilj dizanje prašine, ovi posljednji, premda su i neki prijašnji bili slični, transparentno su izravni oblici pritiska na hrvatsku Vladu i samoga Premijera.

Neshvatljivo je ipak u cijeloj priči da se nitko nije sjetio mogućnosti kako bi javnost mogla pomisliti da su se "Židovi urotili protiv Hrvatske". Tko bi pametan sebi želio tako nerazumnu reklamu? Zašto se nastupa tako strastveno, s očitom namjerom da se situacija sve više zaoštri? Čemu je trebao služiti onoliko uzburkan napad na Arenu, u kojem je tajnik "Margelova instituta" čak prijetio mladoj hrvatskoj demokraciji te usput i mene spomenuo navodeći da "neki katolički svećenik, primjerice, u istom broju na str. 10 pišući o Thompsonu tvrdi da se nacistička partija skraćeno nazivala NSDP, umjesto NSDAP" (kao da ne zna da se ta stranka zvala tako prije nego je u naziv ubačena riječ Arbeit).

U svemu je najzanimljivije i najočitije i najiritantnije da kritičari MPT-u uporno predbacuju prokletu i nesretnu stihoklepnu pjesmurinu "Jasenovac i Gradiška Stara", o kojoj je Marko već sve rekao. Uzalud, očito. Naime, sve je to prozirno, jer i iz tih napada, kao i iz svih dosadašnjih, pa tako i iz najnovijeg Zuroffova "salona" u NL-u, očito je da se hrvatskoj mladeži (pa i nezreloj djeci) predbacuje tzv. ustaštvo s kojim oni nemaju nikakve veze i pritom se izražava strah radi "ustašizacije Hrvatske", koju nitko ne želi jer za njom nema nikakve potrebe.

Dakle, ispod prozirne površine toga bjesnila očita je žalost što ni Hrvatska ni hrvatska mladež doista nisu takve. Jer stariji su davno osudili zločine i odbacili sve negativno što je s NDH povezano, a nove generacije se s ustaštvom ne žele zamarati niti ih to zanima. E, ali raznim "trgovcima prošlošću" trebaju neprijatelji kako bi na borbi protiv njih radili unosan biznis. Dovoljno je pročitati potresnu knjigu Židova Normana G. Finkelsteina INDUSTRIJA HOLOKAUSTA i uvjeriti se tko i kakav profit ostvaruje na nedužnim žrtvama nacističkog holokausta. Što zavrjeđuje dvostruko zgražanje.

Naravno, u svojem "šišanju" Hrvatske, kojoj bi neki rado sredili "frizuru" po svome guštu i planu, famozna "tvrtka" Zuroff & comp dobro znade da nema nikakve šanse da Hrvatska postane "ustašonostalgična", da predsjednik Tuđman nije bio "fašist", da Thompson nije "problem i opasnost za naše mlade" itd. Ne, znade on dobro što priča. Otkriva se u spomenutom intervjuu kad kaže da Thompson svoje "ideje može preliti u mainstream, i u tome je problem". Eto dakle, bitno je da ono što MPT stalno ističe kao temelj svoje djelatnosti – BOG, OBITELJ, DOMOVINA – ne postane matica u Hrvatskoj! Ali neće to slobodnozuroffski meštri tako jasno reći pa zato lupaju po pokojnim "Maksovim mesarima"!

Zato im treba jasno i otvoreno reći da nismo budale i da znademo što ONI misle kad kažu da smo poklonici ustaških zlodjela (premda ih osuđujemo upravo kao Bl. A. Stepinac), da negiramo holokaust (što je perverzna objeda) itd.! Treba im jasno reći, ponavljam, da nam ne mogu prodati te fore jer vidimo da žarko ŽELE da mi budemo negativci, kako bi nas mogli stalno optuživati, ucjenjivati i stezati nam kelvetničku omču oko vrata i od toga praviti unosan biznis!

Eto, tu ste se, majstori, prešli, ne padamo mi na te fore! "Industrija holokausta" kod nas ne prolazi! Ne samo zato "jer nemamo love" (J.Houra), nego zato što kužimo igru i u svojoj pravednosti ne bojimo se nikoga (osim Jahve, Gospodina nad vojskama). I najviše zato što čvrsto vjerujemo i radosno glasno pjevamo: KIŠE PADAJU, POLJA RAĐAJU, DJECA SANJAJU, NIJE NAS OSTAVIO BOG!!!




Post je objavljen 04.07.2007. u 23:22 sati.