Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Romano Bolković u ulozi novoga predsjednikova Ive Pukanića


Skoro će dvije godine kako Romano Bolković (danas u Globusu predstavljen u dvije uloge: posrednik u dealu Mesića-Perković-Zagorec i bloger Nemanja) komplimentira informacije na 45 lines i hvali blogersku angažiranost. U preko od 90 posto slučajeva on me nazove. Počesto se slaže sa onim što objavim o Mesiću, Perkoviću, Paviću, Pukaniću, Karamarku...

Dvaput je najavljivao da će me pozvati u goste na svoj OTV. Zamolio me da posredujem kod Radovana Smokvine kojeg je namjeravao ugostiti kao jedinog ispravnog zagovaratelja istine o sudbini iseljeničkog novca namijenjenog naoružavanju Hrvatske. I baš kad je Smokvina trebao doći na snimanje emisije iz Švicarske Romano me nazvao da on hitno mora u bolnicu i da otkazuje interview do slijedeće prilike. Nije otkazao Smokvini izravno iako su u međuvremenu njih dvojica komunicirali bez mog posredovanja. Slijedeća se prilika nije dogodila.

Znao sam da ga kružok Mesićevih novinara specijaliziranih za kriminal i tajne službe (Jasna Babić, Ivica Đikić, Ivo Pukanić...) svrstava u vojno-policijsko-kriminalni milje generala Vladimira Zagorca, pokojnog Vjeke Sliška, umirovljenog policajca Vjeke Brajovića, bivšeg Glavnog inspektora Branka Jordanića.
Osobno pamtim da je koncem devedesetih bio blizak predsjedniku Stjepanu Mesiću i šefu SOA-e Tomislavu Karamarku.

Na početku našeg telefonsko-elektronskog druženja (nikad nismo popili kavu), koje je on inicirao, kazao mi je da je s predsjednikom Stjepanom Mesićem razgovarao o meni. Nisma ga pitao što predsjednik misli o meni. Nije me zanimala mogućnost da Romano kod Mesića intervenira za mene, jer bih bio moralni idiot kada bih od onoga koga smatram najodgovornijim za svoje profesionalne probleme tražio da mi pomaže. Bilo bi to u najmanju ruku pristajanje na ucjenu. Zato sam tu temu zaključio nabrajanjem svega što mislim da je Mesić zeznuo.

Oduševljeno me nazvao kada sam objavio desetak sati prije izlaska Nacionala objavio pojedinosti iz interviewa Terezije Barabarić kojeg su Pukiju sredili predsjednik Stjepan Mesić i Saša Perković.

Nisam mu otkrivao izvore preko kojih sam saznavao pojedinosti političko-špijunske upletenosti dvojca Mesić-Perković u istragu o tajnim računima, ali bih mu pojasnio poneku okolnost kako sam došao do podataka, na taj način jamčeći njihovu vjerodostojnost.

Čekao sam u kojim će se okolnostima Romano Bolković očitovati o lojalnosti između Stjepana Mesića i Vladimira Zagorca.

O tome da je bio lojalniji Mesiću, saznao sam i objavio tek neki dan.

Stavio se Bolković u ulogu novoga Mesićeva Pukanića, koji je sličnu ulogu igrao u predsjednikovu propalu dealu s Antom Gotovinom. Ante Gotovina je poštedio Mesića, Pukanića i Željka Bagića iako je deal koji su jedno vrijeme zajednički odrađivali propao. Vladimir Zagorec je udario na Mesića i Perkovića, a na meti je i Bolković. Nije mu lako. A ne pomaže mu ni prijateljstvo s Ninom Pavićem. Mirjana Dugandžija i Bisera Fabrio uvalile ga u Globusu u blogerski skandal.

Neću podsjećati da od rujna prošle godine iznosim indicije kako Mesić i Perković vode nelegalnu operaciju protiv Vladimira Zagorca, a da u priči dirigirano sudjeluju svjedoci Terezija Barbarić, koja bi trebala potvrditi da je Zagorec vanbračni sin Franje Tuđmana, koji je za uzvrat što mu je "otac" dao neograničenu moć, imao zadaću preko RH Alana i na druge načine financirati ostatak familije Tuđman (Nevenkin Netel u prostorima MORH-a, Sinišin karting, Ankičine kupovine...) i Ferdinand Jukić koji je Državnom odvjetništvu izjavio da su Zagorčevi dragulji blago koje su ustaše opljačale Židovima, čuvao ih Stepinac na Kaptolu, pa ih Kuharić dao Tuđmanu da kupi oružje.

Najavljivao je Zagorec da će u borbi da ne bude izručen koristiti sva sredstva. DVD-e sa Sašom Perkovićem u Beču koje je je snimila austrijska tajna služba koristi kao argument o Mesićevom političkom pritisku na pravosuđe, i da je javnost preko Hrvatskog lista informaciju da je Ivo Sanader prošvercao van 19 tona zlata (kaže admiral Lošo - ustaško blago).

Dakle, ako je Zagorec utopio ustaške dragulje, Ivo Sanader je zamračio ustaško zlato. Logika je ispravna. Koliko ima dokaza za prvu tvrdnju na osnovu koje se traži Zagorčevo izručenje, toliko ima i za drugu. Naravno da su odmah skočili svi koji u ovom trenu trebaju spašavati državnu čast: Davor Butković, Ivo Pukanić, Stjepan Mesića i Ivo Sanader.

Davno sam prognozirao da će Mesić potonuti u obavještajnom mulju, a sad se čini da za sobom povlači i Sanadera.


Post je objavljen 04.07.2007. u 21:55 sati.