Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/feadu

Marketing

Oaks whisper like the wind

Sjeverni vjetar je zapuhao. Osijetila je dodir Smrti dok je još jednu dušu odvodila u njeno kraljevstvo. U daljini su se skupljali oblaci, a krikovi iz Enhola dopirali su do Ellarin. Razabrala je šapat među glasovima koji su vrištali.
- Dođi i vladat ćeš...
Kleknula je i primila zakrvavljeni nož s tla. Truplo se raspadalo neobično brzo. Vrane su stizale osjetivši miris slavlja. Mlada vrana doletjela je prva.. Ellarin je pogladi po leđima. Ptica tiho zakrešti. Ellarin ustane i udalji se, a ptica se krene hraniti.
Promatrala ju je iz daljine, zatim ju zazove i ptica sleti na njeno rame.
- Naira biti će tvoje ime. Podsjećat ćeš me na smrt koja će nam donijeti slobodu.
Vraćala se u grad, a Naira je letjela visoko iznad nje. Na putu susretne Salaronda. Odmah je primjetio zakrvavljeni nož u njenoj ruci.
- Ehter – objasni Ellarin.
- Daelosi javljaju da stižu uskoro. U gradu se okuplja vojska – kaže Salarond.
Ellarin je primjetila da je zabrinut. Primi ga za ruku. Salarond se odmakne gledajući joj oči. Želio ju je zagrliti ali znao da će mu tada biti još teže skrivati istinu. Nije želio da ona pati nakon njegove smrti, a smrt je bila sve bliže.
- Nemamo treći dio pločice – kaže Ellarin.
- Pričekati ćemo dok ne dođe treći odabrani.
Naira je sletjela na obližnje stablo. Ellarin odluči da ne kaže Salarondu za pticu. Nastavila je put prema gradu ostavivši Salaronda samog. Bilo joj je teško u njegovoj blizini, svaki njegov pogled ispunjavao ju je tugom.
Osvrnula se. Salarond je i dalje stajao sam ne pomaknuvši se. Njegov crni plašt i duga tamna kosa uzdizali su se pod naletima vjetra. U daljini, obavijen maglom izgledao je poput izgubljenog putnika. Tišina na trenutak zavlada. Ptica zakrešti. Robovi zaplaču. Ellarin ih čuje. Osijeti toplinu pločice na grudima. Odabrana.


Post je objavljen 04.07.2007. u 20:58 sati.