Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sakica

Marketing

Ne može sve bit idealno...

Jučer sam imala majušni nervni slom. Niš' strašno. Situacija mi je takva, pa je tako ispalo.
Najprije sam cijeli dan razmišljala o tome kakvo je moje predočavanje svijeta i kakvi poremečaji mene muče shodni tome.
Pitala sam se da li sam depresivna? Vidim, tj. primjećujem često uvelu starčad, ciganke s malim bebama koje prose, invalide, uvele biljke,...i nekako mi duša pati zbog toga. Ražalostim se i to dosta. Al', mislim si, pa bolje da je tako nego da ne osjećam ništa. Onda dobro, ne moram zbog toga imati poremećaj depresivnosti.
Pitala sam se da li sam anksiozna?Zaista vidim zastrašujuće prikaze. Ponekad mi se učini od kakvog štapa na cesti da je zmija, il' mi neš' zašuška u grmlju, a ja skočim k'o poskok umislivši da on upravo šuškari u mojoj blizini, pred neki dan sam u moru vidjela morski krastavac...crni...a ja pomislila da je netko udavio mačića. Grozno.Valjda sam oprezna?Valjda...
Pa mi onda padne na pamet: možda sam opsesivno-kompulzivna??Pamtim sve žive detalje kad nekog upoznam ili mi se desi kakva situacija, pa tražim razloge zašto je nešto takvo i uvijek idem s tim 'zašto' sve dublje i dublje. Opravdam si to riječima da sam samo filozofski nastrojena , ništa drugo.
Ono najgore je kad mi padne na pamet da sam psihotična! Joj, to baš ne bih htjela! Nikako! Počinje s oblacima. Vidim u oblacima ono što drugi ne vide. Svakojake apstrakcije. Prelazi na grane drveća, tamo se kriju svakakvi likovi i oblici, pa na stijenama, pa kad nešto crtkaram...meni je to očito...drugima nije. Smirim se, apstraktna sam kategorija. Što i nije tako loše, može se i zaraditi na tome.Bizarno je, ali u tome uživam, još me liši i stresa. Ponekad.
Ono što sigurno znam je da sam neurotična i to dosta sudeći prema testovima koje sam prošla. Heb' ga, ne može sve bit idealno. Nisam zadovoljna. Ponekad i jesam. Ali ne zadugo. U dubini duše ne. Jučer sam bila toliko nezdovoljna da sam cmizdruckala na plaži. Poslije je bilo lakše. K'vragu i ta neurotičnost.
Neki mali me jutros vratio u život. Zacrvenio me i bilo mi je toplo. Ugodno. Zahvalila sam mu se. Ima fantastičan terapeutski utjecaj.
Da ne gnjavim više, evo vama jednog lijepog spota, pa si uživajte (ako znate).




Post je objavljen 04.07.2007. u 15:42 sati.