Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrelmovieworld

Marketing

Halloween (1978)

Trailer
Režija: John Carpenter
Scenarij: John Carpenter ,Debra Hill
Uloge: Donald Pleasence,Jamie Lee Curtis,P.J. Soles,Nancy Kyes,Nick Castle...
Žanar:Horror
Imdb
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Priča: Michael kao dječak ubije svoju sestru sa šest godina na Noć Vještica. Michael završi u ludnici. Nakon 15 godina pobjegne i vrača se u svoju kuču. Onda imamo našu heroinu Laurie Strode koja ostavlja ključ u toj kući jer njen otac prodaje kuče. Michel ju primjeti , počinje sljediti nju i njene prijateljice. I nakon ove noći, Noć vještica ljudima u tom gradu neče više biti ista.
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
O filmu: Prvi put dok sam pogledao film nije mi bio nekaj , vjerojatno jer sam očekivao dosta akcije i ubijanja, kao u ostalim slasherima iz osamdesetih. No dok sam ga danas pogledao i znao što ču dobit bio sam oduševljen ,jer je film odličan . Za razliku od večine slashera ovdje nema puno killova , nema uopče krvi i ubojcu ne vidimo svakih pet minuta kao u večini slashera. A sve to je pozitiv filma po meni. Za razliku od drugih filmova koji se furaju na krvave scene i nasilje ,ovaj film se fura na odličnu atmosferu, strašnu glazbu i na sjene. Režija je odlična . Redatelj John Carpenter(jedan od najboljih redatelja horrora , a meni i najbolji) korist dobre kuteve kamere , glazba se stavlja na dobro vrjeme u filmu ,i dobar kontrast svjetlosti i sjena . Zvuk u filmu je predobar , prati dobro atmosferu i još je jeziv. Kad smo kod jezivosti sam ubojca filma Micheael je jedan od najpoznatijih i najstrašnijih horror likova ikad (meni su osobno Freddy , Jason , Pinhead draži ,ali i za Michael ima mjesta u mojem horror srcu, šteta što ga nastavci nisu mogli održati jezivim). Što se tiče glumaca ,daleko mi je najbolji ostao Donald Pleasence kao Dr. Loomis , još mi je njegov lik najdraži lik u cjelom serijalu. Ovo je bio i prvi film od Jamie Lee Curtis i ona obavlja dobar posao isto(ali ne kužim zakaj joj ljudi daju toliko priznanja u ovom filma meni je Donald Pleasence bio daleko bolji od nje) , a ostali glumci su ok posao napravili. Priča je jednostavna i scenarij je jako dobar, mnoge rečenice iz film mi se još motaju u glavi.

Halloween je odličan horror , koj ima dobru atmosferu, odličnu režiju i glazbu, dobru glumačku postavu i dosta je jeziv film.
Ako očekujete običajeno klanje i krv , onda čete ostat razočarani .Umjesto toga pogledajte film i pratite detalje ,i biti če vam super.
Nastavci nisu bili loši ,ali su po meni bili nepotrebni i nije mi se sviđao način na koj se nastavlja priča. A ove godine nam dolazi remejk ovog filma koj če sigurno biti sranje.
No kako god film je obaveza za svakog horror fana.
Ocjena 5/5


Post je objavljen 04.07.2007. u 13:35 sati.