Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redmoond

Marketing

Majkrosoft nema kuda pobjeci

Does Microsoft have nowhere to run?

Procitao sam naslov i mislio sam da ce autor clanka temu obraditi malo podrobnije, da ce obuhvatiti predvidjene trendove. Ali ovo je jedan tipican navijacki tekst. Ne bas vrijedan pomena. Kao svemu sto postoji i Majkrosoftu ce jednom doci kraj, a prije toga ce prolaziti kroz teska vremena. Ali autor spomenutog clanka, unatoc silnom trudu i zalaganju, nije opravdao zanimljiv naslov.

Majkrosoft je prevelik i s previse novca da bi samo tako nestao. I to zahvaljujuci Linuxu. Ono sto ce Majkrosoftu doci glave mozda jos i ne postoji. Barem ne u svojem konacnom obliku. Njegov najveci problem sada je velicina i kompleksnost razvoja njihovih programa.

Meni se realnijim cini sansa da se Majkrosoft podijeli na vise firmi od kojih ce svaka raditi svoj dio posla. A Majkrosoft kakvog sada znamo ce izgubiti znacaj kad i PC kompjuteri, kakve sada znamo, izgube svoj trzisni udio i kad ih zamijene osobni, prijenosni kompjuteri nove generacije ciji su prvi prethodnici pametni mobiteli. Windows Mobile mi bas ne djeluje kao sposoban igrac koji bi tu mogao nastupiti i zamijeniti ulogu Windowsa s PC kompjutera.

Nekakav embeded Linux, povratak Palma, pobjeda Symbiana...to mi djeluje izvjesnije.

Na desktopu, kakvo sada znamo, Linux nikada nece pobijediti. Prije ce nestati taj front i otvoriti se nova linija na kojem ce imati vece sanse.


Post je objavljen 07.07.2007. u 09:00 sati.