Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ambitiousgirl

Marketing

Body tehnika / Pilates -2.dio

Evo, kao što sam obećala, ovaj post ću posvetiti vježbanju sa loptom.
Evo kao što sa obećala, danas ću vam predstaviti neke od vježbi sa loptom, kao izvor koristima knjigu Body tehnika.
Vježbanje s loptom izuzetno je zabavo, ali i zahtjevno.
Lopta će vam neprestano narušavati ravnotežu i zato je mišićna koordinacija zaista važna. Kako biste maksimalno smanjili rizik od ozljede, postpuno svladavajte vježbe i obvezatno poštujte vlastita ograničenja.

Iz knjige 'Body tehnika – jedinstven način tjelovježbe' hrvatske autorice Ane-Marije Jagodić-Rukavina izdvajam vježbe za trbuh, stražnjicu, noge i kralježnicu.

Image and video hosting by TinyPic

Ova vježba je veoma djelotvorna za trbušne mišiće jer ih isteže i jača omogućavajući veći opseg pokreta i brze rezultate.

Legnite na loptu, ali pri tome ne biste smjeli imati bolove u donjem dijelu leđa. Ako ih osjećate, kukove pomičite niže sve dok bol ne nestane.

Dlanove naslonite na zatiljak. Laktovi su otvoreni, a noge razmaknute u širini kukova. Potkoljenice su okomite na pod. U tom položaju udahnite i usredotočite se na donji dio rebara. Osjetit ćete kako se šire i istežu hvatišta trbušnih mišića.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Vježbe s 2. i 3. slike prvenstveno su namijenjene muškarcima. Ako želite na brzinu razviti pločice, ovo je idealna vježba. Snažnijima savjetujem uteg od 1 do 3 kg u rukama iza glave. Vježbu izvodite polako i bez trzaja.


Image and video hosting by TinyPic

Da biste ojačali trbušne mišiće, morate se dobro oznojiti. Zato preporučujem da što prije, i to bez razmišljanja, izvedete i naprednu varijantu kalupa.

Legnite na loptu kao kod početne vježbe. Ako osjećate bolove u donjem dijelu leđa, kukove pomičite niže sve dok bol ne nestane.

Prekrižite dlanove iznad glave, koju naslonite na ispružene noge. Noge su razmaknute u širini kukova. S udisajem se istegnite kao da rukama želite dodirnuti pod, ali nemojte pomicati noge.

Image and video hosting by TinyPic

S izdisajem prsni dio kralježnice podignite što više. U ovom položaju ruke predstavljaju produženu polugu leđa i otežavaju rad trbuha. Uživajte u osjećaju žarenja. Vježbu ponovite najmanje 10 puta i sa svakim ponavljanjem tijelo podignite još malo više.

Image and video hosting by TinyPic


Vježba sa zadnje slike odlična je za oblikovanje mišića stražnjice i nogu. Preporuča se i onima koji imaju bolove u donjem dijelu leđa.

Legnite na leđa, izdužite vrat, spustite ramena i cijelu površinu leđa prilijepite za podlogu.

Jednu ispruženu nogu položite na vrh lopte, a drugu ispružite prema stropu. U odnosu na tijelo ruke su pod kutom od 45 stupnjeva. S udisanjem podižite trup, kralježak po kralježak, od podloge sve dok ne dođete u položaj u kojem su peta, kukovi i ramena u istoj ravnini.




Uživajte! thumbup


Post je objavljen 03.07.2007. u 15:36 sati.