Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sirotica

Marketing

nišan

Lepi mi je stavio šank danas. Taman tamo gdje ga zamišljam već sto godina. Iznad radijatora. U razini sisa, tako da se ne grbim više ko udica, kuka, upitnik il što već.
Darovao mi je onda barsku stolicu. Jebačku. Crnu sa bordo podguznjakom i sivim naslonom. Za sviranje saxofona, egzotičan sex ili prosto nalakćenje, pušenje i buljenje u monitor.
Telefon danas nije zvonio. I on je nov, iako je star. I prodorno zvoni. Nije ni čudo, jer je crveni. Ima okrugli brojčanik, onaj što se okreće i napisane brojeve hitne pomoći, milicije i vatrogasaca.
Zapravo, zvala je nadobudna akviziterka, ali to se ne računa.
Iznad telefona je ormarić, takozvani gornji kuhinjski element. Spašen, onomad, od tužne sudbine otpada koji nije smeće, čamio je u podrumu i čekao čvrstu mušku ruku. I bušilicu.
Počela sam zatim, sa ushitom kakvog samo praktična žena osjeća, razmještati tegle, slagati šolje, ribati sluz i prašinu sa polica i bacati hranu kojoj je istekao rok trajanja.
U najdonjem pretincu stoje kućanski aparati. U mom slučaju, mikser, toster i mlin za kafu. Mislila sam da drugih nemam, no prevarila sam se. Čini se da je svak zaboravio po nešto.
Uglavnom je riječ o stvarima koje rado zaboravljaš kod drugih; Izgrebani wok, sjekač tvrdo kuhanih jaja, premaleni bokal, prekomplicirana naprava za filtranje čaja itd.
Dva su mi predmeta privukla pozornost. Kockasta kutija na kojoj je pisalo "Papa's hand", nepoznata sadržaja, i maleni sokovnik, sa čašicom na vrhu. Najbolji kojeg sam ikad vidjela.
Papina ruka je komplet sličan onom sa teleprodaje. Sjekač, gnječilica, cjediljka, sve u jednom i to nije sve! Bez puno truda možete porezati prst! Od danas se zove "God's finger".
Sokovnik je veselo zabrujao čim sam zaustavila krvarenje i smućkao borovnice, nektarine, jabuku i kocku leda. Zauvijek sam rekla zbogom mamurluku i nezdravim doručcima.
Lepi je za to vrijeme sjedio na balkonu i čistio ventile svoje nove puške.
Pas je spavao, a mačke se igrale u dvorištu.

Post je objavljen 03.07.2007. u 00:12 sati.