Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mosizd

Marketing

I MOSI-Zadar će biti član Vijeća mladih Zadarske županije

Nakon održanog sastanka na kojemu su nazočili predstavnici 12 organizacija mladih sa područja Zadarske županije i nakon što je utvrđeno da Zadarskoj Županiji uistinu postoji potreba osnivanja Vijeća mladih, članovi Mreže mladih Hrvatske održali su dva cjelodnevna treninga kako bi mladima Zadra približili sam pojam Vijeća mladih, svrhu osnivanja i djelatnosti Vijeća . Između ostaloga, polaznicima treninga objašnjena je temeljna razlika između Vijeća mladih i Savjeta mladih.

Vijeće mladih je autonomno i reprezentativno tijelo mladih koje ukoliko se osnuje u Zadarskoj županiji će imati legimitet da predstavlja stavove i interese mladih prema vlastima Županije.
Ova dva održana treninga pokazala su da su interesi mladih iznad svih pojedinačnih interesa svih tih organizacija mladih tj. pomladaka političkih stranaka, udruga za mlade, studentskih udruga, neformalnih inicijativa mladih, klubova mladih idr koji su prisustvovali treninzima i zajedničkim snagama kreirali Statut Vijeća i napravili akcijski plan djelovanja do same osnivačke skupštine koja će se prema svim procjenama dogoditi na jesen. Mladi su i ovaj put pokazali da su bez obzira na različitosti njihovih organizacijskih ciljeva, ukupna dobrobit i razvoj mladih Grada Zadra na prvome mjestu.
Stoga se pozivaju sve organizacije mladih i za mlade na području Zadarske županije da se pridruže Vijeću mladih odnosno, u pripremi Osnivačke Skupštine Vijeća.
Predstavnici organizacija mladih, učlanjenjem u Vijeće mladih puno će lakše promovirati i ostvariti ideje i ciljeve svojih organizacija Gradskim i Županijskim vlastima te ostaloj javnosti nego što to uistinu čini svaka od organizacija pojedinačno.
Za sve potrebne informacije, zainteresirani članovi/ce različitih organizacija mladih i za mlade slobodno neka se jave na vijece-zd@youth.hr

Treneri Anamarija i Nikola

Pauza za rucak

I kud god da krenes MOSOVCIcerek


Post je objavljen 02.07.2007. u 20:58 sati.