Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

OPATIJOM PATROLIRAJU AUSTRIJSKI POLICAJCI

Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je projekt koji se odnosi na suradnju hrvatske policije s mađarskom, austrijskom i francuskom u obliku rada njihovih policijskih službenika s hrvatskim, na turistički atraktivnim lokacijama i na lokacijama gdje ima najviše tih stranih turista. U Opatiji će stoga do 26. kolovoza ove godine dvojica austrijskih policajaca pomagati hrvatskim policajcima u patroli ne bi li se austrijski turisti sigurnije i komfornije osjećali na svome odmoru.
Treba napomenuti da će austrijski policajci u Opatiji patrolirati u svojim uniformama te da neće imati nikakve službe ovlasti, tj. bit će na usluzi austrijskim turistima i pomagati hrvatskim policajcima.
Pitamo se stoga čemu onda ti policajci jer se ne radi o opasnim turističkim mjestima, s visokom stopom kriminaliteta, a bogme nismo primjetili da su turisti nešto posebno preplašeni kada dođu u Opatiju da silom žele razgovarati sa "svojim policajcima kako bi se osjećali sigurnije". Možda se i varamo, no nije nam previše jasan cilj te suradnje!!!

Post je objavljen 02.07.2007. u 12:53 sati.