Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/domoljubni

Marketing

BMW serija 6

AKO u dizajnerskom smislu nije inovativan, BMW serije 6 plijeni pažnju čak i u najslabijoj izvedbi. Snaga BMW-a je ipak u mehanici, dok je dizajn na drugom mjestu.

Tako će očito biti i s restiliziranom verzijom ovog izvrsnog kupea visoke klase. Sportski agresivan izgled u stilu morskog psa te posljednja riječ tehnologije krasit će kako kupe tako i kabrio izvedbu.


Više nego solidne performanse biti će zasluga prvenstveno 4,8 litrenog motora snage 360 KS kojem će prikladno pristajati novi šest brzinski sportski automatski mjenjač. Upravljan preko polugica na upravljaču jamči kompromis ugodnog krstarenja te spremnosti na brutalna ubrzanja u svakom trenutku.


Kupe izvedba ubrzava do stote za svega 5,3 s (s manualnim prijenosom) dok je kabrioletu potrebno 0,3 više. Maksimalna brzina je nažalost i dalje ograničena na 250 km/h.

BMW serije 6 nudi svu silu elektronike. Krenimo redom: DSC (Dynamic Stability Control) nadzire stabilnost vozila individualnom aktivacijom kočnica, a brine se i da auto ne preupravlja previše (tipično kod BMW-a), Brake Assist osigurava pojačanje sile kočenja, zatim Brake Drying poboljšava koćenje na mokrom, Start Off Assistant pokreće vozilo na uzbrdici te Brake Standby sustav približava kliješta diskovima pripremajući se za naglo kočenje.

Tu je i BMW Night Vision sustav koji opaža sve što emitira toplinu. Ukratko, popisu dodataka gotovo i nema kraja.



Stražnji pogon i vrhunske vozne osobine potencirane idealnim rasporedom masa i dalje ostaju odlika svakog pravog BMW-a, a nadamo se i nove "šestice". Jedino se nadamo da na M6 izvedbu nećemo morati dugo čekati.






Post je objavljen 30.06.2007. u 09:00 sati.