Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Ratnik ili patnik?

Iz današnje propovijedi fra Stjepana na Divinom grobu na Kedžari, posebno mi se urezalo gornje pitanje...Da li je Isus bio ratnik ili patnik? I koju od te dvije varijante mi u životu izabiremo? I da li ih je moguće objediniti?

I djevojka Marija, od kojih 17-18 godina, u ramskoj narodnoj nošnji, koja je prije sv. mise na Divinu grobu, pročitala Divinu poruku iz knjige "Djevojački grob" Ćire Truhelke, svojim zvonkim i snažnim, ali drhtavim glasom, s bosanskim naglaskom, tako životno i dojmljivo, da smo doista imali osjećaj da nam se obraća sama Diva prenuta iz svog višestoljetnog sna...Sve dok se tako oživljena Diva iz narodne nošnje, nije presvukla u traperice i majicu pretvorivši se tako opet u današnju djevojku Mariju...

O Divi Grabovčevoj

Poslije sv. mise upoznala sam i fra Petra Krasića iz Masne Luke, i zadržala se s njim u kraćem razgovoru o nekim našim planovima, te nakon toga u ugodnom društvu svojih rodjaka, na čistom planinskom zraku ukusno ručala, a poslije toga smo nastavili ovaj nekako posebno ugodan i blagoslovljen dan obilaskom Širokog Brijega i molitvom na grobovima poznatih fratara tzv. "pokornika" - fra Zdenka Galića (1926-1996) i fra Bariše Drmića...Čiji nas je zagovor, zajedno s Divinim, onda pratio pri sretnom povratku u Split, a nadamo se i dalje kroz život.

Post je objavljen 01.07.2007. u 22:02 sati.