Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuha

Marketing

kakvog ste raspoloženja?

Ima svakakvih načina da (ako neznate) otkrijete kakvog ste raspoloženja. A jedno koje se meni čini najzanimljivijim načinom je da to otkrijete po tome što vam jede.
AKO VAM SE NAJRADIJE JEDE:
- MESO- ljuti se i agresivniburninmad
-TIJESTO- seksualno ste frustrirani, ili vam fali vaš dečko/cura
-NEŠTO SLANO KAO npr. ČIPS-pod stresom ste
-NEŠTO SLATKO npr. ČOKOLADA-tužni ste ili čak u depresiji

KAKO HRANA UTJEČE NA RASPOLOŽENJE?

Bijeli šećer jedan je od najvećih neprijatelja dobroga raspoloženja i to je još jedan razlog više zašto ga treba izbjegavati. Na sreću, postoji i hrana koja će u vašem mozgu pokrenuti procese zbog kojih ćete se osjećati bolje, imati više energije i zbog kojih ćete uspješnije svladati stres. Općenito, bjelančevine će vas učiniti živahnima, a ugljikohidrati će vas opustiti. Neophodnu dozu dobrog raspoloženja u vaš život donijet će zato banane, borovnica, mango, naranče, jagode, šipak, špinat, brokula i zeleno povrće s listovima...

Jezgričasto voće jedna je od najomiljenije hrane vašeg mozga jer sadrži kemikalije koje stimuliraju njegov rad. Razne studije otkrile su da bademi i orasi uvelike mogu pomoći oboljelima od Alzheimerove bolesti i depresije. Uz to, pojedete li prije obroka šaku jezgričastog voća, osjećat ćete se sitije, manje nervozno i stresno. Jezgričasto voće u tom je pogledu bolje od rižinih kolača koji su samo naizgled zdraviji, ali i krastavaca ili kestena koji sadrže više masnoća.

Koliko će vas čokolada oraspoložiti, ovisi o tome kakvu čokoladu izaberete. Najbolja je tamna čokolada koja sadrži 70 posto kakaa, a što se količine tiče, odjednom pojedite najviše 85 grama.

Ima jos puno savjeta za prehranu koje bi mogla napisati,ali neznam dali vam je to zanimljivo, tako da vas molim da mi napišete kaj mislite o tom.

I nemojte ić na diete zato jer su istraživanja pokazala da ljudi koji su na dijeti nakon dva tjedna postanu depresivni zato kaj im je pala razina serotoninaheadbang zbog smanjenog unosa ugljiklohidrata.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket





Post je objavljen 01.07.2007. u 12:34 sati.