Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edenicruz

Marketing

Florida Keys, o da...

Zamisljeni pogled u daljinuUskoro odlazite na godisnji? Radujete se sto cete konacno izaci iz ureda i gradske vreve? Muci li i Vas kako najbolje zavrsiti radnu godinu? Ne bojte se, ugledajte se na DARPAu, organizirajte sebi i svojim kolegama radni sastanak na Florida Keysima. Cijena? Prava sitnica.



Znanstvenici (multinacionalna)I tako smo prosli tjedan imali radni sastanak na Islamoradi, jednom od otoka u Florida Keysima. Lijepo je biti znanstvenik. Radni sastanak okupio je sve ljude koji aktivno rade na projektu i kojekakve suradnike. Sve u svemu, nas 40tak je odsjelo u Cheeca Lodge hotelu i veselje je moglo otpoceti.



Cheeca Lodge obalaMora se priznati, Florida Keysi izgledaju kao iz filmova. Sat i pol juzno od Miamija docekao nas je opasno skup hotel kojeg nismo morali placati. Naravno, uz hotel privatna plaza, bijeli pijesak, modrozeleno more, a sunce ugrijalo. Ako bih sad isao traziti dlaku u jajetu (iglu u plastu sijena), rekao bih da je zrak mozda malkice prevlazan. No necu traziti dlaku u jajetu.



Cheeca LodgePrva dva dana smo radili. Sastancili smo, prezentirali svoje radove na posterima (plakatima) i, naravno, networkali :) Sto se tice radnog dijela, cini mi se da smo dobro odradili posao i da ce ocjena biti pozitivna. No kako kazu u americkim filmovima, nije gotovo dok debela dama ne zapjeva. Tako da smo u iscekivanju pjeva debele dame.



Zalazak suncaDrugog smo se dana, nakon sto je zavrsilo i zadnje predavanje, Ryan, Konda, Gunjan, Sujit i njegova zena te, naravno, ja, otputili do najjuznijeg naseljenog otoka u Keysima - Key Westa. Istoimeni gradic na njemu dom je raznim cudacima - zonglerima, ulicnim zabavljacima, jamajkanskim i kubanskim sviracima i raznom sarolikom puku. Ta uvrnutost, uz prirodne ljepote, privlace velik broj turista pa tako i nas. Key West poznat je po tome i sto privlaci ljude "alternativne" seksualne orijentacije (LGBT). Tamo nije uopce neobicno vidjeti transvestite na cesti, a ima i dosta barova u kojima konobarice imaju nesto jace noge i prosirene Adamove jabucice.



Olovno neboZadnji dan nam je bio slobodan posto smo sve uspjeli ugurati u prva dva dana. Bryan je mene i Ryana, koji mi je bio cimer, probudio u podne (!!!) pozivom na ronjenje na koraljnim grebenima (s dihalicom, ne s bocama). No spremala se oluja tako da nam je to malo pomrsilo racune jer je vidljivost podmorska bila losa. Tako da smo gledali tarpone kako jedu, a onda je pocela prava tropska kisurina koja nas je zakljucala u sobe cijelo popodne i prikovala uz bar u vecernjim satima.



Pelikan i capljaNazalost, najzanimljivije zivotinje koje smo vidjeli su bili tarponi, pelikani i rakovi. Nadali smo se aligatorima ili morskim psima, ali nula bodova, nismo ih vidjeli. Jako sam bio zadovoljan sto sam na svoju listu pokorenih morskih cjelina upisao i Meksicki zaljev. Zivjeli smo luksuzno (vecera od $80 koju nismo mi platili, ali smo je pojeli), naradili se i uspjeli i odmoriti. Nije uopce lose biti znanstvenik ovdje u Americi ;)



P.S. Stizem u utorak popodne, po HR vremenu. Ostajem mjesec dana.

Post je objavljen 01.07.2007. u 09:36 sati.