Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budaleee

Marketing

Jesam li lud il' ne? (retoričko pitanje)

Ovaj post pišem ne ko nekad zbog tuđih želja već zbog…(sira i kajmaka, a što drugo da vam kažem kada ne znam ni sam).
Pripremah se užurbano, ali još uvijek pazeći da ispadne sve kako treba. Pomalo (puno) umoran, ali još uvijek odlučan krenuh u subotnju noć. Krenusmo sami, nas dvoje: moja sjena i ja.
Ova noć bijaše sve samo ne obična. Da li je kriv mjesec pun ili luda glava; uzavrela krv, srce opijeno. Bijaše (opet ta riječ) već prošlo 21 sat i 43 minute, a približavah se korzu ja. Dođoh tamo dužim putem; hmm… da li je to bila najava neobičnih događanja te noći ili samo slučajnost. Pjevao je Škoro, bilo je točenog piva (samo postojana pjena). Popih nešto piva. Prošao sam korzo uzduž i poprijeko, vidjeh neke meni poznate osobe. Tako slušao, pjevao, pio, gledao (možda ne baš tim redom, al' nije bitno) i motao se okolo po korzu; čak napravio krug po okolnim ulicama. Završio Škoro, ali ne i ja sa svojim točenim (pivom - za one koji ne znaju) pa se uputih do šetališta braće Radić (ako se ne varam tako se zove onaj prostor pokraj Save).
Sjedoh na jednu klupu i ugledah drugu na svijetu najljepšu stvar u svom životu (ono prvo nije stvar): mjesec pun, kao dukat zlatni na crno-plavom jastuku. Obasjava vodu, baca svoj odraz, uznemiruje dušu. Romantična noć, profesor (neću ga imenovati) izveo svoju ženu u šetnju ili je možda ona njega. Ljubazno izmijenismo par riječi. Nastavio sam svoju šetnju ulicama grada, Slavonskoga Broda, sreo nekoliko prijateljica.
Prođoh pokraj mjesta odgođenog susreta (mjesto gdje sam se trebao naći popodne na piću s prijateljima, a navodno je jedan spavao), još radi (vrata otvorena, čuje se glazba i ljudski glasovi), bacih pogled unutra i pomislih da vidje… ne, ne, to je samo slatka (kao čokolada) iluzija, gorka (poput piva) je istina. Vratih se opet do Save bacih još koji pogled na dukat i odraz u vodi. Krenuh put doma svoga, bijaše tek pola sata iza ponoći.
Skoro će dva sata i privodim ovo, svoje pisanje kraju. Možda imam još materijala za pisanje, ali za ovaj put to je sve od mene.

Leon


Post je objavljen 01.07.2007. u 01:48 sati.