Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

T-HT muku muči sa zbrajanjem

Kad se raspiše nekakav javni natječaj, firme koje su zainteresirane slože najbolju ponudu i pošalju onome tko je raspisao natječaj. Kad se prikupe sve ponude, one se razmotre i odabere se najbolji ponuđač. Po hrvatskim zakonima najbolji ponuđač je najjeftiniji. Nakon što se donese odluka o dobitniku, ostali imaju pravo žalbe. No što ako se nemate na što žaliti? Što ako je natječaj bio potpuno regularan, procedura poštovana i sva dokumentacija ostalih ponuđača uredno dostavljena? Odgovor je jednostavan. Žalit će te se na samog sebe!

Da... upravo to se dogodilo s natječajem kojeg je raspisao Zagrebački holding za davatelja telekomunikacijskih usluga. T-HT je popušio kao rijetko kad na natječajima i bio nekoliko puta skuplji od najboljeg ponuđača. Kako se radi o dobrom poslu, izvadili su jockera iz rukava i žalili se na same sebe. Kažu da su krivo zbrojili stavke. Pogriješili su u čak 3,5 milijuna kuna, naravno u svoju korist. (Baš me zanima da li bi se žalili da su kojim slučajem dobili natječaj s tim krivo zbrojenim stavkama?)

Zvuči prilično nevjerojatno, ali upravo to se dogodilo. Bilo bi zanimljivo pregledati ostale T-HT-ove ponude na kojima su dobili natječaje i prekontrolirati kako su na njima zbrojili stavke. Imam osjećaj da bi se tu nakupilo puno milijuna kuna koje su neprimjetno razlomljene po razno raznim stavkama jednostavno nestale.

O svemu tome i još ponekim zanimljivim detaljima možete pročitati na zombix.net

Post je objavljen 30.06.2007. u 15:09 sati.