Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/croraper

Marketing

Ponešto o DBP-u

Dyin Breed Productions kolektiv je koji aktivno djeluje od kraja 2003. godine. U početku je brojao svega 3 člana; braća Skam i Khan, osnivači grupe, i njezini idejni začetnici, te Playmaker, kao jedan od rijetkih aktivnih lokalnih MC-a u to vrijeme. Ta je trojka snimila tek nekoliko pjesama kućne produkcije koje su polako krenule u opticaj,a nedugo zatim, DBP-u se pridružuje još par MC-a, te DBP nastavlja svoj rad u istim uvjetima, a materijal se samo gomila i širi. Sredinom 2004. godine održani su prvi nastupi, koji su od tada sve češći i brojniji, a paralelno su počele i suradnje s velikim brojem demo izvođača.
Vrijeme je donijelo nove projekte, nove suradnje i nove obveze, a s time i nova gledišta članova na čitav projekt, pa su tako neki članovi odlučili odustati od sudjelovanja u istome.
Međutim, Skam, Khan i Playmaker nisu imali namjeru odustati. Projekti i suradnje se nastavljaju, što je uzrokovalo pojavljivanje niza mladih perspektivnih MC-ja od kojih se najboljim pokazao Replik, član bivše grupe LSD koja se raspada i Replik, koji je već uvelike surađivao sa Skamom, postaje novi član DBP-a. U to vrijeme, Skam radi na prvom Muhamedovom projektu pod nazivom „Demo za ulicu“, koji je ujedno i prvo DBP izdanje. Priključivanje Muhameda redovima DBP-a u tom je trenutku bilo neminovno.
Nešto kasnije, u samom procvatu Hip-hop događanja u Zagrebu, na nekom od natjecanja, Khan se verbalno sukobio s Jay Leem s kojim će se kasnije pomiriti i postati nerazdvojan prijatelj. To je, naravno, unatoč čudnim okolnostima dovelo i Jay Leea u grupu i danas DBP ponovo okupljaju šestorku, ali ovaj put osjetno boljih i zrelijih izvodača. Bili su to čvrsti temelji za osnivanje DBP Family projekta, koji u ovom trenutku uključuje Ernesta (jednog od prvih MC-ja u Dubravi), Prokhop-a (producent), Preeview-a (producent) i Dj Cromatika.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Muha - Gospon



Promocija demo albuma gospon u dupinu ( tu sam negdje ja)



Tandem & DBP Live @ Dugo Selo - Gospon



DBP - Balkhanac & Možda Ljubav Live @ Dani Dubrave




Post je objavljen 30.06.2007. u 12:33 sati.