Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bordericazauvijek

Marketing

neeeeeeee...kud baš sad

...evo, tek otvorila blog i odmah moram ić...mislim, na more...tak da me nema do 17. 8. ali dobit ćete još jedan post sutra...onak, bzvz...a i preksutra...tak da ovo nije posljednji post prije mora...al samo da znate....hehehehehehe...

a sad...opet se vraćamo snowboardingu...evo, danas ću vam napisati post o stilovima...opet, moji komentari su podebljani...et, uživajte u čitanju...


Freeride

Freeriding pokriva sve. Vožnja po cijeloj planini, prihvačajući uvjete takve kakve nađete na svim vrstama terena. Iskorištavanje svega što vam planina može ponuditi, od vožnje po samoj stazi do dubokog snijega, te prirodnih skokova i sl. Može se smatrati stilom početnika, jer pretežno svi počinju voziti na daskama predviđenim baš za taj stil. Između ostalog freeride je općenito najpopularniji, a u trgovinama ćete uvijek naći najveći izbor dasaka tog tipa.

Daske su pretežno duže i uže, a nos je većinom duži tj. stav na dasci je lagano pomaknut u nazad radi lakše vožnje po dubokom snijegu. Od ostale opreme se koriste buce sa mekanim vezovima (strap, step-in ili Flow vezovi) koji su postavljeni pod malim ili srednjim kutem.

...pa, recimo da je to moj stil...budući da sam teški početnik, još nisam u potpunosti sigurna što šta znači...ja sam počela na step-in vezovima, al sad ću imat one normalne...ne znam kak se zovu...


Freestyle

To je najagresivniji i najspektakularniji stil vožnje. Sastoji se od različitih trikova koji se izvode u parku, halfpipe-u ili u prirodi. To je najpopularniji stil vožnje ljeti na glečerima ili na planinama koje nemaju baš velik izbor staza. Tako da vozači mogu maksimalno povećati zabavu. Večina trikova se izvodi pomoću izrađenih objekata, skakaona, ograda – tračnica (tzv. rail) i drveća.

Freestyleri uvijek koriste tzv. twin tip daske kojima su rep i nos jednaki, laganije su i kraće za lakše manevriranje. Isto tako se koriste buce sa mekanim vezovima (strap ili Flow, a step-in rijetko), koji su postavljeni pod malim kutem.

...vidjela samo na nekim videima...al uživo nisam...al ak Bog da, nagodinu hoću jer idem vjerovatno idem opet u Kitzbuhel a tamo ima snb-park na stazi...ove je godine bio zatvoren zbog nedostatka snijega...

Freecarve/Alpine


Spada u tzv. carving kategoriju. To je vrlo brza zavojita vožnja, mogli bi ih usporediti sa motociklistima koji se spolegavaju pri velikim brzinama u zavoje. Ti vozači ciljaju svježe očišćene staze po kojima još nema nikakvih tragova u snijegu. Zahtijeva veliku snagu i iskustvo tako da je početnicima taj stil neizvediv. Večina skijaša koji se počnu baviti snowboardingom s vremenom prelazi na ovaj stil.

Općenito se koriste tvrde, duge, uske, jednosmjerne daske (ponekad sa četvrtastim repom) koje pružaju dobru stabilnost pri velikim brzinama, od ostale opreme koriste se tvrde buce i vezovi sa visokim kutem.

...vjerovatno ću i ja svremenom preći na ovaj stil jer skijam već 9 godina pa...budemo vidili...


Backcountry

Backcountry je općenito freeriding, ali van granica samog skijališta. Samim time je freeriding prešao u drugu razinu i zato se backcountry smatra kao kategorija za sebe. Bit je vožnja po cijeloj planini, znači bez granica i ciljano se vozi u dubokom snijegu (tzv. powder). Uvijek postoji mogućnost da stradate od lavine što vam se u krugu skijališta ne može dogoditi. Ukoliko ne znate prepoznati opasnost od lavine nemojte kretati u tu pustolovinu niti nemojte pokušati nekog pratiti.... možda i sami ne znaju u što su se upustili. Možete pokrenuti lavinu i izbrisati cijelo selo.. BEZ ZAJEBANCIJE!

Ozbiljni backcountry vozači imaju jako duge jednosmjerne daske koje su im potrebne da bi održali stabilnost i brzinu na 2m dubokom snijegu. Pošto je malo vjerojatno da ćete se dokopati tako dubokog snijega dovoljne su i normalne (ili malo duže) jednosmjerne daske.Za maksimalne performanse koristite tzv. swallowtail daske. Proizvode se i tzv. split daske koje u trenutku možete pretvoriti u skije, tj. podijeljene su u dva dijela.

...ovo nisam probala ali hoću...prepostavljam da je adrenalin tad na najvišoj razini.-..što meni odgovara...hehehehe...

preuzeto sa http://www.boarder-zone.net/

eto, nadam se da je bilo lijepo čitat....hehehehehe, et uživajte

Post je objavljen 29.06.2007. u 15:28 sati.