Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

12. Susret folklornih društava, Generalski Stol

U nedjelju 24. lipnja u organizaciji KUD-a «Lipovac», održan je 12. Susret folklornih društava na kojemu su pored KUD-a domaćina nastupili i KUD «Dr. Vinko Žganec» iz Vratišinca, KUD «Šandrovac» iz Šandrovca, KUD «Vrhovac» iz Ozlja te FD « Rožmarin» iz Dolene u Rep. Sloveniji, pa je ovogodišnji susret u Gen. Stolu bio međunarodnog karaktera. Sve je započelo Svetom misom u župnoj crkvi koju je predvodio vlč. Josip Rafaj. Susret je otvorio donačelnik općine Gen. Stol, gosp. Vlado Radočaj, a prvi su nastupili najmlađi članovi KUD-a «Lipovac» koji su na ovogodišnjoj županijskoj smotri dječjeg folklora dobili visoke ocjene. Upriličen je i izbor najljepše folklorašice, a titulu je ponijela Lana Malović članica KUD-a domaćina. Prva pratilja bila je Gordana Krznar iz KUD-a «Dr. Vinko Žganec», a druga Adrijana Nipič iz FD «Rožmarin». Lente i cvijeće najljepšima uručila je Tatjana Barać, članica KUD-a «Lipovac», sudionica ovogodišnjeg natjecanja za Miss Hrvatske. Sve je završilo zajedničkim kolom prijateljstva te druženjem uz pjesmu i ples do ranih jutarnjih sati.
«Ovom prigodom želio bih zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli da se ova već tradicionalna kulturna manifestacija održi. To je prvenstveno općina Gen. Stol koja je većim djelom financijski pomogla. Također hvala i medijskim pokroviteljima radiju «Mrežnica» i «Večernjem listu», FA «Matija Gubec» iz Karlovca na ozvučenju, OŠ Gen. Stol na ustupljenom prostoru te svima koji su donacijom pomogli organizaciju tombole. Hvala i onima koji su se pobrinuli da gostima ne nedostaje kolača, jela i pića. Svima ćemo uručiti pismenu zahvalu za nesebičnu pomoć u organizaciji ove najveće kulturne manifestacije u našoj općini. Preporučujemo se i do godine!», rekao je predsjednik KUD-a "Lipovac" Petar Malović.

Evo, nadam se da su naši gosti bili zadovoljni i da im ništa nije nedostajalo.
Veliki pozdrav svim članovima KUD-a "Dr. Vinko Žganec", KUD-a "Šandrovac", KUD-a "Vrhovac" i naravno FD-a "Rožmarin". Nadam se da ste sretno stigli svojim kućama. Svi ste vrlo dragi i dobri ljudi. Vjerujem da će naša suradnja trajati još dugo i da ćemo se sresti još koji puta.
Da, i moram zahvaliti sviračima Draženu i Emiru što su uskočili i pomogli našim dečkima odsvirati posavske pjesme i plesove koje su na kraju programa izveli članovi našega KUD-a!!! I nadam se da će uskočiti još koji puta...
IZVOR:kudlipovac.blog.hr

Post je objavljen 25.06.2007. u 21:15 sati.