Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/woltino

Marketing

Thierry Henry iduće tri godine u Barci!

Brojni su se klubovi spominjali kao Henryjeva iduća destinacija, od Milana, Intera, Juventusa, preko Barcelone i Reala, do najnovijeg Liverpoola. Svi su se novinski napisi dugo uzimali s rezervom, ipak je i sam Henry tvrdio da želi karijeru završiti u Arsenalu.

No, danas se sve to promijenilo. Prema pisanju France Footballa, jednog od najuglednijih sportskih listova na svijetu, Thierry Henry je dogovorio prijelaz u Barcelonu s kojom će uskoro potpisati trogodišnji ugovor.

Henryjevi su agenti već sve dogovorili s katalonskim divovima, a još samo treba finalizirati pregovore s Arsenalom što se tiče visine odštete koju će Barca morati isplatiti za brzonogog Francuza. Nagađa se da je Barcelona za Henryja ponudila 25 milijuna eura.



Chivu i Abidal nova pojačanja Barcelone

SVAKA ČAST aktivnostima Manchestera i Bayerna, ali čini se kako "titula" za postignuća u ovoljetnom prijelaznom roku trenutno odlazi na Nou Camp; francuski i rumunjski reprezentativni braniči pojačati će propusnu obranu Barce.

Nakon dovođenja samo dva, ali sjajna i provjerena igrača (Yaya Toure i naravno, Thierry Henry), za Barcelonu će najkasnije do petka potpisati i biti predstavljeni javnosti Cristian Chivu, centralni branič Rome i Eric Abidal, lijevi bočni Lyona. Zanimljivo je kako su oba pojačanja ljevaci i uspješno mogu igrati na boku i u sredini obrane, a Barceloni su igrači ovakve klase bili prijeko potrebni jer je prošle sezone obrana bila daleko najslabiji dio momčadi.

Oba igrača su već dugo na listi želja Blau Grane, ali naravno, ne samo nje, jer je za Abidala veliki interes pokazivao i Arsenal, dok je za Chivua sve do sinoć bila mrtva trka između Intera i Barcelone. Navodno je presudio legendarni George Popescu, Chivuov sunarodnjak, koji je sredinom devedesetih uspješno igrao za Barcu.

Popularni Gica je u izjavi za Radio Catalunyu kako ga je Chivu nazvao i tražio njegov savjet: "Rekao sam mu da uopće ne razmišlja, nego da ide u Barcelonu. Odgovorio mi je da to i želi i kako mu je Barca najdraži klub u Europi".

Daniele Prade, sportski direktor Rome (koja za Chivua traži 18 milijuna eura) se iz pregovora u Barceloni vratio dobro raspoložen: "Ponuda Barcelone je zanimljiva. Odgovoriti ćemo najkasnije za 48 sati, a dopustili smo Barceloni pregovore sa Chivuom i njegovim agentom", što u prijevodu znači da je Roma dala zeleno svjetlo za odlazak u Kataloniju, dok financijski jaču ponudu Intera Prade nije htio komentirati.

Sa Abidalom je situacija bila mnogo jasnija, jer igrač je jasno izjavio kako pod svaku cijenu želi napustiti Lyon i problem je bio jedino u dogovoru o visini odštete između klubova, a na kraju se se našli na oko 15 milijuna eura.

Francuski reprezentativac je već dva dana u Barceloni i očekuje se da danas potpiše ugovor, a njegovo službeno predstavljanje će biti najkasnije sutra.

Barcelona posao smatra riješenim, jer je Van Bronckhorsta koji je držao tu poziciju, već pustila u Feyenoord.

Barcelona dovela i Yayu Tourea
SJAJNI i neumorni veznjak iz Obale Bjelokosti, kojeg je željelo "pola Europe", je za 12 milijuna eura monegašku kneževinu zamijenio katalonskom autonomnom pokrajinom.

Igrač je bio u Barceloni već od nedjelje, ali se sa objavom vijesti o transferu čekalo zbog Henryjeve prezentacije. Toure će tijekom jutra odraditi liječnički pregled, a službeno predstavljanje je zakazano za 13 sati. Toure će potpisati četverogodišnji ugovor koji mu jamči dva milijuna eura godišnje.

Barca je u zavjetrini dovođenja kapitalca Henryja odradila veliki posao kojim će pokriti rupu u sredini terena, barem što se tiče segmenta energičnih trkača, jer se Motta i Edmilson, bez obzira na njihove nedvojbene kvalitete, nisu uspjeli nametnuti Rijkaardu zbog toga što su posljednjih godina bili van stroja zbog stalnih ozljeda i sad su na izlaznim vratima, a Xavi, Iniesta i Deco će dolaskom mlađeg brata Koloa Tourea iz Arsenala dobiti i više nego dostojnu konkurenciju.

Upravo ga je njegov brat, reklamirajući Yayu, prozvao "novim Patrickom Vieirom", a ovaj veznjak, podjednako dobar u ofanzivnim i defanzivnim zadacima, je uprkos tome što su mu tek 24 godine već prikupio veliko europsko iskustvo: 2001 je iz Abidjana prešao u Beveren, gdje se zadržao dvije godine, nakon čega je jednako vremena proveo u Metalurgu iz Donjecka. Velikim klubovima (Manchesteru , Chelseau, Lyonu i ponajviše Arsenalu), je postao zanimljiv prije dvije godine u Olympiakosu, koji ga nije želio prodati, pa je početkom prošle sezone pobjegao u Monaco.



Post je objavljen 28.06.2007. u 11:49 sati.