Volim gledati kuharske emisije , zabavne su, nepretenciozne (osim kad netko od kuhanja i hrane pravi nauku ima i takvih
), a može se dobiti i pokoja dobra ideja .
Sviđa mi se „kuhanje kod Ane“ (Ugarković) iako što se koncepcije tiče nije ništa što već nismo vidjeli. Red kuhanja, red poznatih gostiju koji pozvone na vrata i to fino popapaju. Jedino što još ni jedan gost nije oprao ruke prije jela, nego direkt s ulice za stol 
. Valjda to naprave dok ih ne snima kamera. 
Sviđa mi se Anino kuhanje sezonskih namirnica , jer se i doma tako hranimo. Ne jedemo čvarke i krvavice na +34 u srpnju npr., niti paradajz na -1 u siječnju, iako ima i jednog i drugog za kupiti tokom cijele godine.
Povremeno pogledam 10-15 minuta produkcijski lošije „kuhanje za 5“. Ideja doduše nije loša, a to je da amateri kuhaju i međusobno se ocjenjuju . Imaju zadanu formu, predjelo, glavno jelo i desert , a upravo u desertu su prilično nemaštoviti. Uglavnom se sve svodi na palačinke i voćne salate sa sladoledom.
Ovaj tjedan se vrti emisija humanitarnog karaktera u kojoj po istom sistemu kuhaju poznati.
Neki kuhaju a neki glume da kuhaju. Od do sada viđenog je jedino D.Dvornik skuhala sve kak se šika,
Mister turizma nema pojma o kuhanju al se hrabro upustio u spremanja ni manje ni više nego škampa na buzaru, a ne zna ni pire od paradajza stavit u lonac…
Tu negdje je i onaj operni pjevač (Braus čini mi se ) koji je stalno po televiziji al nikak da ga se čuje u nekoj operi… I on se samouvjereno prihvatio kuhanja nečeg što nikad nije kuhao, npr mousse au chocolat uz što je trebalo stajati – tak se to ne radiiiii i ako je mousse /pjena onda je pjenasto
a ne tekuće
.
Glavno jelo su bili odresci na provansalski način, što su obje plavuše pročitale – provanski…

Shot at 2007-06-28
Vrijeme je da prestanem kritizirati i stavim (po želji Lipe Mare) recept za kolač sa ribizlom :
Umutiti 2 cijela jaja sa šalicom (2 dcl) šećera i jednim vanil šećerom. U to dodati malo ulja , zatim 1 dcl kiselog vrhnja (ja najradije stavim ono Vindijino sa narančastim poklopcem) i 1 dcl mlijeka. Kad je dobro umućeno ide šalica oštrog brašna sa jednim praškom za pecivo i na kraju 10 dkg kokosov brašna. Smijesa se izlije u lim (obložen maslacem i posipan brašnom) i kolač obilno posipa ribizlom koji će tijekom pečenja pasti na sredinu tako da će površina kolača ostati glatka. Peći na 180 C cca pola sata al zapravo ja nikad ne gledam na minutažu nego izvadim kolač kad se odvoji od lima/protvana/pleha. Posipati štaub šećerom.

Post je objavljen 28.06.2007. u 11:05 sati.