Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lansarote

Marketing

30 kuna da ne čekate u redu

Sigurno ste barem jednom bili u gruntovnici pa znate da je čekanje u redu neizbježno. A kako je danas ljudima svaka minuta dragocjena, jedan se Vinkovčanin, koji je želio ostati anoniman, dosjetio kako zaraditi na birokraciji.
---
On, naime, čeka u redu umjesto građana kojima se žuri ili koji nemaju strpljenja dočekati papir po koji su došli u gruntovnicu. Dok čeka, pročita novine, čuje pokoju zanimljivu priču, a kada je ispred njega još samo jedna stranka, nazove svog "klijenta", s kojim se potom zamijeni i svi su zadovoljni!

Moja je tarifa u prosjeku 30 kuna. Ali, već prema dužini reda mogu procijeniti koliko će to trajati pa okvirno mogu reći i koliko će cijena biti viša kaže V. i dodaje da se nitko dosad nije bunio.

Njegovu uslugu, kaže, traže većinom imućniji ljudi, kojima je vrijeme novac, pa im platiti 30 kuna nije teško jer za vrijeme koje bi izgubili u gruntovnici obave druge poslove.

Redovi u vinkovačkoj gruntovnici nisu ništa neobično pa nije čudno što se, nakon drugih hrvatskih gradova, našao čovjek koji se dosjetio kako zaraditi. Naime, u gradovima diljem Hrvatske za novac se čeka i u MUP-u u redu za registraciju automobila, za izdavanje putovnice, osobne iskaznice te drugih dokumenata.Narode navali!


Izvor: Vecernji.hr

ponedjeljak, 02.04.2007.

Post je objavljen 28.06.2007. u 07:59 sati.