Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konsolidacija

Marketing

Svaka ptica svome jatu leti(1989-2007)...

Bilo je to godine 1989. kada je počeo nemir u našoj zemlji. Pritisak na hrvate koji su radili na na svaki način pomagali pri utemeljivanju Lijepe naše, bili su vrebovani svakim korakom. Tako je te godine skupina ljudi(srbi, četnici) radila na sprečavanju bilo kakvog rada i angažiranja hrvata u zajednici. Uznemirujući noćni pozivi, pisma prijetnje, provaljivanja u vozila, otuđivanja i uništavanja imovina bila su svakodnevica.
Sjećam se tog dana kada je na ovoj zgradi osvanuo grafit sa "4s". Susjedi su rekli da znaju srbi sve. Tko gdje živi, ko šta radi. Treba se paziti, dok se situacija ne smiri. U popodnevnim satima grafit je prebisan i ta svijetla boja blještala je netaknuta narednih 17 godina. U međuvremenu nije bilo više uznemiravanja, prijetni i sl.
17. Lipnja 2007. osvanuo je u baš toj "kockici" novi grafit. Zaintrigirala me je povjesna značajnost te kockice na toj zgradi, u toj ulici, od strane 'tih ljudi'.
Rekli i reći će neki, to je slučajnost, ti si "zabrijal". No to nije slučjnost to je osjećaj i pripadnost koja "neke" veže!

Post je objavljen 27.06.2007. u 19:29 sati.